14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialMariana Câmpeanu vrea să taie alocaţiile copiilor bogaţi

Mariana Câmpeanu vrea să taie alocaţiile copiilor bogaţi

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a anunţat, duminică, că ia în considerare ca numai copiii defavorizaţi să primească alocaţia de la stat, conform B1.ro.

Câmpeanu a spus că  reprezentanţii ministerului vor demara un studiu şi vor realiza astfel un pachet minim de bază pentru bunăstarea copiilor. O variantă pe care Ministrul Muncii o va lua în calcul ar putea fi acordarea, mai ţintit, a alocaţiilor pentru copii.

Părinţii nu sunt de acord cu această idee a ministrului Muncii, pentru că susţin aceştia, toţi copiii au drepturi egale şi nimeni nu ar trebui sa taie acel venit lunar, care şi asa este insuficient, raportat la nevoile copilului.

Citeşte şi: Plăţi sociale necuvenite de 5,7 milioane de euro, în 2012, la Ministerul Muncii

În replică, reprezentanţii părinţilor din toată ţara susţin că ajutorul pentru copii defavorizaţi ar trebui să se realizeze prin ajutoare suplimentare şi nu prin privarea celorlalţi copii de alocaţie.

„Fiecare copil are aceleşi drepturi ca şi ceilalţi, dacă prin legislaţie este prevăzut că toţi copiii au aceleaşi drepturi trebuie să aibă aceeaşi alocaţie, să nu confundăm alocaţia cu celelalte subvenţii ale statului pt întreţirenea copiilor, prin urmare toţi copii ar trebui să aibă aceeşsi alocaţie iar cei care sunt ăbtr-o situaţie dificilă pot fi subvenţionaţi”, a declarat Mihaela Gună, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi.

Peste 3,8 milioane de copiii din România primesc lunar o alocaţie în valoare de 42 de lei.

Cele mai citite

VIDEO. Inundațiile pun stăpânire pe Brazilia. Bilanțul se ridică la 75 de morți

Bilanțul victimelor ploilor abundente care au provocat inundații în statul brazilian Rio Grande do Sul din sudul țării a crescut la cel puțin 75...

Firma care a produs fregatele României revine la București într-un moment critic pentru Forțele Navale Române

Firma BAE Systems din Marea Britanie, cea care a produs fregatele Regele Ferdinand și Regina Maria, își anunță prezența la salonul BSDA 2024 de...

VIDEO. Real Madrid, campioană pentru a 36-a oară în La Liga

Real Madrid a cucerit titlul în La Liga în mod matematic, după ce a obținut o victorie zdrobitoare împotriva echipei Cadiz, cu scorul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă