8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMarian Vanghelie nu mai este şef la PSD Bucureşti, Victor Ponta preia...

Marian Vanghelie nu mai este şef la PSD Bucureşti, Victor Ponta preia conducerea

Marian Vanghelie nu mai e şef la PSD Bucureşti, iar Victor Ponta va conduce interimar filiala, potrivit Realitatea TV.

“Eu cred că poate să fie un pas foarte pozitiv. Cred că după toate întâlnirile pentru campania electorală ei nu vor avea nimic  de zis decât că am condus foarte bine, nu am nici un dubiu legat de modul în care am condus. Este foarte greu să fii lider faţă de o serie foarte mare de personalităţi. Este complicat să le spui ce să facă. Cred că există dubii privind desfăşurarea campaniei electorale,  nu am nici o problemă să vină în calitate de şef de partid să coordoneze activitatea în perioada preelectorală pe care noi o făceam oricum”, a declarat Marian Vanghelie.

Preşedintele PSD Victor Ponta ar fi cerut înlocuirea lui Vanghelie de la filiala din Capitală, iar Comitetul Executiv (CEx) naţional al PSD a acceptat prin vot propunerea făcută de Ponta.

Victor Ponta, a anunţat că începând din acest moment, preia “efectiv” conducerea Organizaţiei PSD Bucureşti, Marian Vanghelie urmând “să rămână doar cu funcţia”, au declarat surse social-democrate pentru Mediafax.

Potrivit primelor informaţii, lui Vanghelie i s-ar reproşa relaţia cu PDL, lucru ce ar fi creat tensiuni în PSD, şi, pe de altă parte, rezultatele slabe ale PSD Bucureşti.

La ieşirea de la CEx, edilul sectorului 5 a spus: “Eu rămân Marian Vanghelie. Marian Vanghelie e cel mai important, o să vedeţi”. La insistenţele jurnaliştilor, acesta a mai spus: “Întrebaţi-l pe preşedintele partidului”.

PSD Bucureşti va fi condus de un Birou coordonator format din Rodica Nassar, Corina Creţu, Ecaterina Andronescu, Marian Vanghelie, Ion Iliescu, Adrian Năstase, iar biroul va fi condus de Victor Ponta.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că decizia CExN de a impune un Birou Coordonator la conducerea PSD Bucureşti nu îl priveşte pe Marian Vanghelie, liderul filialei, ci are în vedere “creşterea nivelului activităţii politice” a organizaţiei, informează Mediafax.

“Nu e vorba de Marian Vanghelie. Este o decizie politică a Comitetului Executiv de a ridica nivelul activităţii politice a PSD în general, pentru acest an preelectoral, şi de a da acest semnal de la principala organizaţie a partidului, organizaţia de Bucureşti – nu de înlocuire a conducerii actuale a organizaţiei respective – ci s-a creat un Birou Coordonator şi preşedintele partidului a dorit să îşi asume această răspundere de a anima viaţa politică a organizaţiei de Bucureşti prezidând acest Birou coordonator din care face parte şi domnul Vanghelie, şi Aura Vasile, trei vicepreşedinţi din Bucureşti şi cei doi veterani, ca să spun aşa, eu şi Adrian Năstase. Deci, un Birou coordonator care să ajute organizaţia Capitalei să ridice nivelul muncii politice a principalei organizaţii a PSD”, a spus Iliescu.

Întrebat dacă această decizie a fost motivată de existenţa unei probleme în cadrul organizaţiei de Bucureşti, Ion Iliescu a precizat: “Nu-i o problemă, e o problemă mare, că nu are potenţialul necesar Capitalei, mai ales pentru lumea intelectuală din Capitală, instituţii academice, universitare, de cultură şi aşa mai departe. Organizaţia Capitalei trebuie să folosească acest potenţial enorm pe care îl are Capitala şi pe care nu-l foloseşte”.

 

Cele mai citite

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...
Ultima oră
Pe aceeași temă