19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMănușile muzicale cu care cantă Imogen Heap

Mănușile muzicale cu care cantă Imogen Heap

Dacă ați fi fost de față când au apărut primele viori, ați fi ridicat din sprânceană sau i-ați fi sprijinit pe creatorii lor? Artista Imogen Heap, împreună cu o echipă de ingineri și artiști, a creat mănuși care pot fi folosite pentru a da "viață" muzicii digitale cu ajutorul mișcărilor mâinilor.

Muzica digitală presupune, evident, multe butoane și taste, iar artiștii de la tastatură ar dori de multe ori să se poată mișca mai liber. Cum spune Imogen Heap într-un interviu dat recent pentru VentureBeat, "este frustrant să mergi la concertul formației favorite și să vezi că ei trăiesc muzica, dar nu se pot exprima decât dând din cap deasupra unui laptop". Pentru artistă mișcările din mâini sunt un mod firesc de a descrie muzica, iar mănușile o ajută să dea expresie scenică muzicii digitale pe care o compune și interpretează.

Mânușile, numite Mi.Mu Glove, au fost inspirate de un prototip similar realizat de Elena Jessop de la MIT și, pentru că o colaborare între aceasta din urmă și Imogen Heap nu a fost posibilă, artista a decis să își facă propria variantă de mănuși muzicale. În filmul de mai jos o puteți urmări pe Imogen Heap făcând o demonstrație a folosirii mănușilor muzicale. Dacă v-a plăcut, puteți „da o fugă” pe pagina proiectului de pe platforma de strângere de fonduri Kickstarter.  Imogen Heap și echipa sa au șanse mici de a obține suma de 200 de mii de dolari pe care doresc să o strângă până în data de 4 mai, dar, deși campania ar putea fi considerată un eșec, artiștii cred în viitorul accesoriilor vestimentare inteligente, în general, și a celor menite să fie folosite de artiști, în particular.

 

 

Cele mai citite

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

Germania vizează să-și reia poziția geopolitică printr-o relansare economică

Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică, a declarat sâmbătă ministrul de Finanţe, Christian Lindner, care este şi preşedintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă