21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialManifestaţie tensionată la Madrid împotriva reducerilor bugetare în domeniul sănătăţii

Manifestaţie tensionată la Madrid împotriva reducerilor bugetare în domeniul sănătăţii

Mii de manifestanţi s-au adunat miercuri într-o atmosferă tensionată în faţa Adunării regionale de la Madrid pentru a protesta faţă de reducerile bugetare din domeniul sănătăţii publice prevăzute de guvernul regional conservator, relatează AFP, potrivit Mediafax.

 

Strigând “Este furt nu reduceri” şi “Ruşine!” în zgomotul asurzitor provocat de fluiere, medici, infirmiere şi pacienţi s-au confruntat cu poliţiştii timp de peste o oră.

O pancartă denunţa “reducerile criminale din sănătatea publică”.

Poliţia a dispersat în final manifestanţii.

În acest timp, deputaţii regionali dezbăteau bugetul pe 2013 care prevede mai ales privatizarea a şase spitale şi 27 de dispensare din regiune cu scopul de a economisi peste 500 de milioane euro.

“Vrem să le demonstrăm că sănătatea poate fi finanţată altfel”, a explicat Elena Moral, o îngrijitoare în vârstă de 47 de ani.

Medicii şi infirmierele madrilene au sporit acţiunile de protest însoţite de greve în anumite centre spitaliceşti, după anunţul acestui plan de economii care se adaugă celui anunţat deja de guvernul spaniol.

Angajat într-o cursă istorică de austeritate, guvernul lui Mariano Rajoy vrea să economisească şapte miliarde de euro în domeniul sănătăţii, un efort care are consecinţe asupra finanţelor regiunilor care se ocupă de bugetul acestui domeniu.

Duminică, zeci de mii de manifestanţi au defilat plecând din faţa a mai multe spitale din capitala spaniolă pentru a se aduna în centrul oraşului în celebra piaţă Puerta del Sol.

Cele mai citite

VIDEO. Tenis sau fotbal? Al Nassr, victorie clară împotriva Al Wehda. Cristiano Ronaldo bifează al 66-lea hat-trick din carieră

Cristiano Ronaldo continuă să impresioneze în campionatul Arabiei Saudite, demonstrând încă o dată de ce este considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști din...

VIDEO. Vladimir Putin, prezent la slujba de Înviere, oficiată de Patriarhul Kirill

Credincioșii, inclusiv președintele Vladimir Putin, au umplut Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova pentru slujba de Paște în timpul nopții, condusă de Patriarhul Kirill, șeful...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă