15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialMandat de arestare pentru Gaddafi

Mandat de arestare pentru Gaddafi

Curtea Penală Internaţională (CPI) a anunţat luni lansarea unui mandat de arestare împotriva lui Muammar Gaddafi, pentru crime împotriva umanităţii comise în Libia începând de la 15 februarie, relatează AFP, preluat de Mediafax.

“Camera livrează, prin prezenta, un mandat de arestare împotriva lui Muammar Gaddafi”, a declarat judecătoarea Sanji Mmasenono Monageng, în cursul unei audieri publice la Haga.

Judecătorii au emis de asemenea mandate de arestare pentru crime împotriva umanităţii pe numele lui Seif Al-Islam, fiul lui Kadhafi, şi al şefului serviciilor de informaţii libiene, Abdallah Al-Senoussi.

Procurorul Luis Moreno-Ocampo le-a cerut la 16 mai judecătorilor mandate de arestare împotriva celor trei bărbaţi. El i-a acuzat că sunt responsabili pentru crime şi persecuţii comise de forţele de securitate libiene împotriva populaţiei civile, după izbucnirea revoltei la jumătatea lui februarie, în special la Tripoli, Benghazi şi Misrata.

Sesizat de Consiliul de Securitate al ONU la 26 februarie, procurorul CPI a demarat o anchetă la 3 martie.

Revolta din Libia s-a soldat cu mii de morţi, potrivit procurorului CPI. Ea a antrenat fuga în străinătate a aproape 650.000 de libieni şi strămutarea în interiorul ţării a altor 243.000, potrivit ONU.

Cele mai citite

FOTO. Beat, a intrat cu mașina pe şantierul de modernizare a liniilor de tramvai de la Barbu Văcărescu

Un incident grav a avut loc noaptea trecută în București, unde un șofer băut a pătruns cu mașina pe șantierul de modernizare a liniei...

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...

Universitatea Craiova – „U” Cluj, în finala barajului pentru Conference League. „Șepcile Roșii” au învins Oțelul

Ultima echipă care va reprezenta România în cupele europene se va decide dintre Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, după ce formația antrenată de Ioan...
Ultima oră
Pe aceeași temă