22.1 C
București
vineri, 26 iulie 2024
AcasăSpecialManagerii anticipeaza cresteri de activitate

Managerii anticipeaza cresteri de activitate

Activitatile din industria prelucratoare, constructii, comert cu amanuntul si servicii vor inregistra cresteri in perioada iulie-septembrie, comparativ cu ritmul consemnat in trimestrul al doilea, potrivit unui sondaj realizat in luna iulie in randul managerilor de la Institutul National de Statistica (INS).
In sectorul industriei, managerii estimeaza o tendinta de crestere a productiei in trimestrul al treilea, atat pentru volumul productiei din industria prelucratoare, cat si pentru stocul de contracte si comenzi.
Acestia estimeaza si o usoara tendinta de crestere a competitivitatii produselor romanesti pe piata Uniunii Europene.
Managerii din industria prelucratoare apreciaza ca preturile vor creste intr-un ritm comparabil cu cel inregistrat in luna iunie, iar numarul de salariati va avea o tendinta de stabilitate, potrivit a 77% din opiniile exprimate.

Activitatile de constructii  vor avea o tendinta pozitiva in trimestrul trei, atat ca volum al productiei, cat si in privinta stocului de contracte si comenzi, preturile lucrarilor din sector vor fi de aceeasi intensitate cu cea prognozata in luna precedenta, iar numarul angajatilor va creste in ansamblu.
Managerii societatilor din domeniul comertului cu amanuntul estimeaza pentru urmatoarele trei luni o tendinta pozitiva a situatiei economice. Aceasta tendinta este sustinuta atat de evolutia ascendenta a vanzarilor de marfuri, pe total activitate de comert cu amanuntul, cat si de cresterea comenzilor adresate furnizorilor de marfuri.  Pentru urmatoarele trei luni se anticipeaza o crestere a comenzilor pentru marfurile din import. Managerii considera ca preturile de vanzare cu amanuntul  vor creste, dar ritmul de crestere va fi mai putin accelerat decat pana acum (55% din opinii).
Situatia economica din sectorul serviciilor in ultimele trei luni a fost apreciata ca fiind buna, estimandu-se pentru  urmatoarele trei luni mentinerea cresterii numarului de salariati. In opinia managerilor, preturile de vanzare sau de facturare a prestatiilor vor inregistra o crestere in aceasta perioada a
anului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă