6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialManagementul situatiilor de risc informatic by HyperCubic IT OutSourcing

Managementul situatiilor de risc informatic by HyperCubic IT OutSourcing

“Omul nu cauta cunoasterea, ci siguranta” – George Bernard Shaw. Acest citat poate fi transpus foarte usor in ceea ce inseamna nevoia de protectie a unui sistem informatic, implicit al business-ului, pentru ca ne place sau nu, succesul unei afaceri are in componenta buna functionare a parcului IT.

Orice CEO trebuie sa aiba garantia ca entitatea pe care o coordoneaza detine capacitatile tehnico-logistice pentru a duce la bun sfarsit misiunea sa. Ca atare, cuvintele de ordine trebuie sa fie mentenanta proactiva, “business continuity plan” si predictibilitate.

Termenul de “business continuity plan” descrie o serie de procese si proceduri tehnice menite sa asigure o prevenire a scenariilor de tip dezastru: defectiunea echipamentelor critice pentru afacere (servere, echipamente de retea); caderi de tensiune pentru o perioada mai lunga sau intreruperea comunicatiilor; erori ale aplicatiilor; greseli ale angajatilor sau sabotaj; atacuri de software-uri malitioase (virusi, worms, trojan horses); sau alte atacuri prin intermediul internetului.

HyperCubic IT OutSourcing vine in intampinarea acestor nevoi stringente printr-o serie de servicii de mentenanta impartite in patru categorii: zona de hardware, software, solutii IT si servicii de suport integrat.

Enumar doar cateva dintre serviciile oferite:
• mentenanta proactiva software si hardware a sistemului informatic
• managementul situatiilor de risc
• proiectare si executie lucrari de infrastructura IT
• audit IT & consultanta IT
• solutii de hosting & cloud computing
• back-up automatizat al datelor critice
• service IT: Reparatii Laptop Multibrand la nivel de placa de baza;Reparatii Monitoare & TV LCD, UPS & Echipamente de retea

Singura modalitate prin care poti atenua sau chiar evita impactul foarte putin probabilului este prevenirea.

HyperCubic IT OutSourcing poate oferi o mentenanta proactiva a sistemului informatic, bazata pe cel mai de pret concept, prezent in toate activitatile umane zilnice – puterea de preventie. Aceasta notiune se traduce prin punerea la dispozitia clientului a unor aplicatii IT dezvoltate intern de echipa HyperCubic si menite sa ofere in timp real alerte si informatii referitoare la buna functionare a sistemului informatic, dar si printr-o serie de proceduri certificate de trecerea timpului.

Totodata un rol important in procesul de management IT il are procesul de auditare, care pe langa aducerea sistemului informatic la un optim functional mai presupune realizarea unor strategii de:
• recuperare in caz de dezastre (DR) – cuprinde proceduri post-dezastru

• repornire a afacerii – cuprinde mijloacele de menţinere a serviciilor esenţiale in momentul declansarii crizei
• revenire a afacerii – cuprinde mijloace de recuperare a datelor / activitatilor intr-o locaţie diferita de cea afectata

Avem succes pentru ca suntem capabili sa luam decizii curajoase iar cea mai buna rasplata pentru munca depusa in acest domeniu efervescent nu este neaparat ceea ce se obtine, ci mai mult ceea ce se devine.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă