5.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialMai multe servicii de mesagerie electronică, vizate de atacuri similare celor lansate...

Mai multe servicii de mesagerie electronică, vizate de atacuri similare celor lansate asupra Gmail

Compania de securitate informatică Trend Micro a avertizat vineri că grupuri de hackeri au încercat să acceseze ilegal şi serviciile de mesagerie electronică de la Microsoft şi Yahoo, în afara celor de la Google, potrivit Mediafax.

Agenţii federali anchetează deja o campanie de spionaj care a vizat serviciul de mesagerie Gmail de la Google, însă Trend Micro susţine că şi serviciile Hotmail (Microsoft) şi Yahoo! sunt vizate în egală măsură.

“Deşi atacurile par să fi fost lansate separat, ele prezintă similitudini importante”, a afirmat Nart Villeneuve, expert la Trend Micro.

Google a anunţat miercuri că mai multe conturi Gmail ale unor oficiali americani, disidenţi chinezi, comandanţi militari şi ziarişti au fost atacate, cel mai probabil din China.

În afara supravegherii conturilor de email, autorii atacurilor par să încerce să verifice şi computerele vizate, pentru a stabili ce tipuri de programe folosesc. “Odată ce hackerii ştiu ce programe sunt instalate pe computer, inclusiv ce protecţie antivirus foloseşte acesta, pot declanşa un atac precis asupra oricărui software vulnerabil”, a adăugat Villeneuve, apreciind că “astfel de atacuri au şanse reale de succes”.

Conform Wall Street Journal, adresele personale ale mai multor membri ai administraţiei americane, inclusiv ale unor membri ai personalului Casei Albe, au fost vizate de atacuri.

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a avertizat joi că guvernul de la Washington tratează cu seriozitate acuzaţiile formulate de Google, pe care le consideră “foarte grave”, însă autorităţile chineze au negat orice responsabilitate pentru atacurile informatice.

Cele mai citite

Mesajul lui Ciolacu de Ziua Națională

Mesajul de unitate al Zilei Naţionale ar trebui să fie prezent în orice acţiune a cetăţenilor, societăţii civile, mediului de afaceri, reprezentanţilor statului sau...

Naţionala feminină de fotbal a României, eșec drastic în fața Finlandei

Naţionala feminină de fotbal a României a pierdut fără drept de apel în fața Finlandei, cu scorul de 6-0, la Turku, într-un meci din...

Mesajul lui Ciucă de 1 Decembrie

Preşedintele Senatului și al Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a transmis, astăzi, un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale."Iubirea de ţară stă în inimă...
Ultima oră
Pe aceeași temă