26.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialMai multe plicuri cu o pulbere albă neidentificată au declanşat alerte în...

Mai multe plicuri cu o pulbere albă neidentificată au declanşat alerte în Norvegia şi Suedia

Mai multe plicuri ce conţineau o pulbere albă neidentificată au declanşat alerte, joi şi vineri, la două birouri poştale din Norvegia şi Suedia, în prezent fiind analizate de experţi, transmite DPA, citând poliţiile din cele două ţări, preluate de Agerpres

În Norvegia, 44 de angajaţi au fost transportaţi la spital pentru a fi examinaţi medical după ce un plic ce conţinea o pulbere albă s-a deschis brusc joi seară la un birou de sortare a corespondenţei din Stokke, la sud de Oslo. 

Plicul a fost învelit în folie de plastic şi plasat într-o cameră securizată, conform procedurilor în vigoare, au declarat poliţia şi serviciul poştal norvegian, pentru postul naţional NRK. 

Mai mulţi angajaţi au suferit iritaţii cutanate şi ale căilor respiratorii, însă după examenul medical au putut părăsi spitalul. 

Institutul norvegian de cercetări în domeniul apărării urmează să determine despre ce substanţă este vorba. 

Nu există informaţii cu privire la expeditorul şi la destinatarul plicului. Oficiul poştal din Stokke a fost închis temporar. 

În ţara vecină Suedia, două plicuri suspecte au fost depistate vineri dimineaţă la un oficiu de sortare a corespondenţei situat la periferia capitalei Stockholm. 

Niciunul dintre angajaţi nu a prezentat simptome suspecte, însă 29 de persoane urmau să fie supuse preventiv unor proceduri de decontaminare. Poliţia a izolat o parte a clădirii, au indicat forţele de ordine. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă