19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMai este sau nu mai este Rex aici?

Mai este sau nu mai este Rex aici?

Președintele american Donald Trump a refuzat joi să alimenteze zvonurile în sensul că se pregătește să-l demită pe șeful diplomației, Rex Tillerson. 

"E aici, Rex este aici", le-a spus Trump ziariștilor care l-au întrebat despre soarta secretarului de stat, în timpul unei întâlniri între președinte și prințul moștenitor al Bahreinului.

Cotidianul The New York Times, dar și alte media americane au indicat mai devreme joi că președinția are în vedere înlocuirea lui Tillerson cu actualul șef al CIA, Mike Pompeo, în săptămânile care vin.

La Washington circulă de câteva săptămâni zvonuri că Trump e nemulțumit de Tillerson. Între cei doi ar fi apărut tensiuni după ce în octombrie s-a scris să acesta din urmă ar fi pus la îndoială inteligența șefului statului.

Plecarea lui Tillerson ar pune capăt mandatului agitat al fostului CEO al Exxon Mobile, care se află în dezacorduri tot mai mari cu Trump pe tema unor provocări politice precum Coreea de Nord şi care este aspru criticat din cauza intenţiei de a reduce bugetul Departamentului de Stat.

Casa Albă a refuzat să comenteze informațiile din presa de joi, limitându-se să sublinieze că deocamdată Rex Tillerson rămâne în fruntea diplomației SUA.

"Nu există anunțuri de făcut în acest moment. Dl Tillerson continuă să conducă Departamentul de Stat și întregul guvern este concentrat pe finalul acestui prim an incredibil de reușit al administrației Trump", a afirmat purtătoarea de cuvânt a administrației SUA, Sarah Sanders.

Cele mai citite

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă