10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialMAI: 13 persoane, transportate la spital cu elicopterul

MAI: 13 persoane, transportate la spital cu elicopterul

13 persoane din zonele înzăpezite au fost transportate la spital cu elicopterele, iar 70 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență, transmite Ministerul de Interne, citat de Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a declarat, miercuri, că din cauza vremii severe din ultimele 24 de ore, cele mai afectate județe au fost Cluj, Bacău, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iași, Neamț, Tulcea, Vaslui și Vrancea.

Dajbog a preciza că, la acest moment, mai sunt fără energie electrică nouă localități din județele Dâmbovița, Galați și Iași, echipele de la Electrica intervenind pentru remedierea defecțiunilor.

"În ultimele 24 de ore, 70 de persoane care au avut nevoie de asistență medicală de urgență au fost salvate de efectivele Ministerului Afacerilor Interne și ale Serviciului de ambulanță, cu sprijinul autorităților locale. Condițiile meteorologice au permis executarea a 11 misiuni aero-medicale, 13 persoane fiind transportate către unitățile spitalicești", a mai spus Dajbog.

Cele mai multe misiuni au fost efectuate prin Punctul de operare aero-medicală Iași, fiind transportate cinci femei însărcinate, o persoană cu accident vascular cerebral și un adult cu dureri abdominale.

Un elicopter de capacitate mare a efectuat o misiune în Insula Mare a Brăilei pentru a transporta două persoane care au avut nevoie urgentă de asistență medicală.

În judeţul Galaţi, din localitatea Măgureni au fost preluați și duși la Brăila doi adulți cu probleme medicale.

De asemenea, o aeronavă de la Punctul de operare aero-medicală București a preluat un copil din județul Ialomița și l-a adus la București, iar de la Craiova a fost adus în Capitală un adult cu probleme cardiace.

Inspectoratul General de Aviație are pregătite 12 aeronave care vor putea efectua misiuni aero-medicale, dacă starea vremii va permite, a precizat Dajbog.

"Peste 14.500 de polițiști, 5.000 de pompieri, 6.800 de jandarmi și peste 3.000 de polițiști de frontieră sunt la datorie. Efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor acționa în sistem integrat cu forțele Ministerului Apărării Naționale și ale altor ministere", a mai spus purtătorul de cuvânt al MAI.

Cele mai citite

Desantul cu 2000 de parașutiști simula recucerirea unei baze militare ocupate. Codul galben poate bloca sprijinul NATO pentru România

Aproape 2000 de parașutiști din armatele țărilor NATO, care trebuiau să realizeze un desant în inima Transilvaniei, au fost obligați să-și amâne exercițiul cu...

Eșec pentru Gloria Bistrița în finala EHF European League. Dunărea Brăila a terminat pe locul patru

Gloria Bistriţa a pierdut finala EHF European League la handbal feminin, fiind învinsă de formația norvegiană Storhamar cu scorul de 29-27, duminică seară, la...

George Simion dezminte ideea că el sau partidul AUR ar fi făcut “blat” cu PSD

Președintele partidului AUR, George Simion, dezminte ideea că ar fi făcut un "blat" cu PSD și avertizează că informațiile care susțin acest lucru sunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă