18.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialMahmoud Abbas cere încetarea imediată a bombardamentelor asupra taberelor de refugiaţi palestinieni...

Mahmoud Abbas cere încetarea imediată a bombardamentelor asupra taberelor de refugiaţi palestinieni din Siria

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a făcut apel duminică la încetarea imediată a bombardamentelor asupra taberelor de refugiaţi palestinieni din Siria, după un raid al aviaţiei siriene asupra taberei Yarmouk din sudul Damascului, relatează AFP, potrivit Agerpres.

 

‘Facem apel la toate părţile implicate în conflictul din Siria să-i cruţe pe palestinieni şi pe taberele lor din Siria’, a declarat Abbas într-un comunicat difuzat de agenţia oficială palestiniană WAFA, adăugând că bombardamentele asupra acestora trebuie să ‘înceteze imediat’.

‘Cerem comunităţii internaţionale să ia măsuri imediate pentru a proteja poporul nostru în Siria’, a afirmat Abbas, precizând că palestinienii ‘nu sunt implicaţi’ în conflict.

Aviaţia siriană a bombardat duminică, pentru prima oară în 21 de luni de conflict, tabăra de refugiaţi palestinieni Yarmouk din Damasc. Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului, cel puţin opt civili au fost ucişi în raid, care a vizat, potrivit unor martori, o moschee unde se refugiaseră circa 600 de strămutaţi.

Agenţia de presă Reuters relatează că în timpul raidului au fost ucise cel puţin 25 de persoane care se adăposteau în moschee, situată într-o zonă unde rebelii sirieni încearcă să avanseze către centrul Damascului. În urmă cu 12 zile, în aceeaşi zonă au izbucnit confruntări violente între refugiaţi palestinieni loiali liderului sirian Bashar al-Assad şi rebelii sirieni.

Cele mai citite

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...
Ultima oră
Pe aceeași temă