12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialMAE cere investigarea unui nou caz de incendiere a unui autoturism românesc...

MAE cere investigarea unui nou caz de incendiere a unui autoturism românesc la Roma

Ministerul român al Afacerilor Externe cere autorităților italiene investigarea unui posibil nou caz de incendiere a unui automobil, ce aparține unui cetățean român, la Roma, informează duminică MAE într-un comunicat, conform Hotnews.

Citește și: Maşini cu numere de înmatriculare româneşti, incendiate la Roma. Reacția MAE

"Ambasada României la Roma s-a sesizat, în regim de urgență, în legătură cu un posibil nou caz de incendiere a autoturismului unui cetățean român la Roma, în dimineață zilei de 8 martie. Misiunea diplomatică română a întreprins imediat demersuri pe lângă autoritățile de poliție locale, cu solicitarea de declanșare a procedurilor de investigație specifice în vederea verificării semnalărilor și clarificării situației la față locului", se arată în comunicatul MAE.

Un incident similar s-a înregistrat în urmă cu o săptămâna la Roma. În urma incidentului, Poliția a demarat o anchetă. Până în prezent nu există informații oficiale privind depistarea autorilor infracțiunii. 

Citește și: MAE: Incidentul de la Roma poate fi de natură xenofobă

Ambasada României la Roma menține în permanență legătură cu autoritățile locale competențe pentru investigarea acestor cazuri. 

MAE își exprimă speranța că aceste investigații vor fi finalizate în cel mai scurt timp, iar autorii vor suferi neîntârziat rigorile legii, mai ales având în vedere suspiciunile de xenofobie în săvârșirea acestor fapte, ceea ce este complet inacceptabil, precum și caracterul lor recurent, ​potrivit comunicatului citat, 

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă