26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialMacovei: Ponta trebuie să demisioneze și să-și retragă candidatura imediat

Macovei: Ponta trebuie să demisioneze și să-și retragă candidatura imediat

Monica Macovei, candidată pentru prima funcție în stat, a declarat, după dezvăluirile președintelui Băsescu privitoare la calitatea de ofițer acoperit al SIE a premierului Victor Ponta că acesta „trebuie să demisioneze în acest moment din funcția de prim-ministru și să-și retragă candidatura pentru funcția de președinte al României”.

„După demisie și retragere, Ponta trebuie să explice oamenilor de ce a încălcat Constituția și a mințit atâția ani”, a mai declarat Monica Macovei pe pagina sa de Facebook.

Macovei a explicat că, „potrivit Constituției, Ponta, ca procuror, nu avea voie să fie și ofițer SIE, între cele două funcții existând o incompatibilitate. Incompatibilitatea este prevăzută la art. 132 alin. 2 din Constituția în vigoare, și la art. 131 alin. 2 din Constituția în vigoare între 1991 și 2003. Ponta și cei din SIE, care l-au recrutat pe Ponta încălcând Constituția, trebuie să răspundă”.

Monica Macovei a lansat și o serie de întrebări:

„1. Ce încredere pot avea românii și partenerii NATO ai României într-un prim-ministru ofițer acoperit care, probabil, spiona aliații occidentali ai României?

2. Ce încredere pot avea românii și partenerii NATO ai României într-un prim-ministru ofițer acoperit care intervine în favoarea unei companii rusești suspectată de evaziune fiscală și spălare de bani la indicațiile ambasadorului rus?

3. Ce încredere pot avea românii și partenerii NATO ai României într-un prim-ministru ofițer acoperit care a cedat total inexplicabil, printr-o inginerie financiară, către Kaz Munai Gaz, 400 de milioane de dolari pe care compania îi datora statului român?

4. Ce încredere să aibă românii și partenerii NATO în el ca prim-ministru sau președinte?

5. Îl au rușii la mână cu ceva pe ofițerul Ponta? Sau Ponta e un simplu șpăgar? Poate fi prim-ministru sau candidat la președinție un astfel de om?”

Cele mai citite

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...

Analiză: Trei din patru companii nu reușesc să gestioneze în mod eficient mobilitatea resurselor umane

Doar unul din patru angajatori (25%) dispune de o funcție de mobilitate pe deplin dezvoltată, iar trei sferturi (75%) nu reușesc să profite de...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...
Ultima oră
Pe aceeași temă