12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialMacovei: Nu am invocat imunitatea pentru că am vrut proces pe fond,...

Macovei: Nu am invocat imunitatea pentru că am vrut proces pe fond, cu Şova

Europarlamentarul Monica Macovei explică, într-o postare pe blog, că nu a invocat imunitatea în procesul cu Dan Şova deoarece are dovezi care atestă toate declaraţiile sale.

“Cea mai simplă apărare în procesul cu Şova ar fi fost să invoc imunitatea parlamentară conferită de statutul de europarlamentar. Imunitatea pentru declaraţii politice este absolută în toate ţările şi în Parlamentul European, fiind de fapt un motiv de impunitate.

Una este imunitatea pentru fapte penale, folosită de majoritatea parlamentarilor români pentru a se proteja de răspunderea penală, şi alta este imunitatea pentru declaraţii politice, care, în realitate, este o impunitate, adică o înlăturare a oricărei forme de răspundere juridică. Cu toate acestea, nu am invocat „imunitatea/impunitatea” pentru declaraţiile făcute în septembrie 2009, când aveam deja statutul de europarlamentar”, scrie Monica Macovei.

Citeşte şi: Monica Macovei îl reclamă la CEDO pe Dan Şova

Europarlamentarul susţine că parlamentarii români au denaturat total rolul imunităţii parlamentare, pe care o folosesc pentru a se proteja de închisoare.

“Parlamentarii români au denaturat total rolul imunităţii parlamentare, pe care o invocă nu pentru a se apăra în urma declaraţiilor politice pe care le-au făcut, ci pentru a nu fi judecaţi pentru corupţie ori alte fapte penale. Chiar dacă în cazul meu este vorba despre declaraţii politice şi despre un proces civil, am decis să nu invoc imunitatea în procesul cu Şova, pentru că am dorit un proces pe fond, în care am prezentat acte pentru toate opiniile pe care le-am exprimat, şi nu am dorit un proces pe proceduri, cum încearcă majoritatea parlamentarilor români”, declară Macovei.

Citeşte şi: Macovei şi mama sa L-AU DAT ÎN JUDECATĂ pe Şova pentru afirmaţiile privind tatăl ei

Monica Macovei rămâne consecventă declaraţiilor sale şi oferă pe blog dovezi care le susţin.

“Informaţiile si documentele despre contractele bănoase pe care avocatul Dan Şova le-a avut cu statul, inclusiv cele de la complexurile energetice din Gorj, a căror valoare a crescut considerabil după ce deputatul de Gorj Victor Ponta a devenit “senior partner” la firma de avocatura a lui Şova, au fost făcute publice anterior declaraţiilor mele din 7 septembrie 2009, inclusiv cu detalii din contracte. Rămân consecventă principiilor pe care le susţin şi voi continua să vorbesc despre fapte de corupţie şi despre nevoia unei societăţi fără corupţi”, conchide europarlamentarul PDL.

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă