13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialLumenart - Casa luminii

Lumenart – Casa luminii

Imobilul a fost proiectat de Rusan Arhitektura, este situat pe spectaculoasa coastă a Adriaticii din Croaţia reprezentând sediul celei mai mari companii de iluminat din această ţară şi a fost premiat la Brick Awards, ediţia 2014, concurs organizat de Wienerberger.

La structura casei a fost folosită cărămida deoarece este un material natural şi robust care îndeplinea toate cerinţele proiectului. Aceasta este opinia arhitectului Andija Rusan care a realizat proiectul casei. Aceasta trebuia să demonstreze experienţa firmei în arhietctură şi  iluminat dar şi bogata tradiţie a folosirii cărămizii, ca material de construcţie, în Croaţia.

Casa are forma unui cub cu plintă, fiind ca un container construit din blocuri de argilă. Miezul clădirii din cărămidă prezintă un înveliş atât pe exterior cât şi pe interior, amândouă independente, rezultatul fiind o formă de piatră de cristal ascuţită şi extravagantă. Autorul o asemuieşte cu o femeie îmbrăcată cu o rochie (rochia fiind învelişul).

Lumina este o metaforă a energiei iar Casa Luminii (Lumenart) sugerează cum au fost amplificate caracteristicile fizice ale reflecţiei luminii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă