17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialLumea creativă, lumea sărbătorilor

Lumea creativă, lumea sărbătorilor

Decoraţiile, podoabele şi obiectele lucrate manual devin foarte importante şi ne schimbă interioarele caselor şi chiar stilul de viaţă, în special în perioadele de sărbători sau a evenimentelor speciale. O întreagă industrie se pregăteşte cu oferte cât mai variate.

La noi pregătirile pentru a împodobi, fie că este vorba de casă sau de persoane, încep de obicei când se apropie sărbătorile, în primul rând cele de iarnă. În lumea occidentală, însă, preocupările sunt mult mai devreme. Pentru că şi în acest domeniu există modă şi tendinţe, acestea se trasează încă de la începutul anului.
Locul în care, cel puţin pentru Europa, se prezintă ideile noi este Frankfurt, mai precis, frumosul centru expoziţional din acest oraş, iar evenimentele, având format de târguri şi expoziţii sunt: Christmas¬world (28.01-01.02, 2011), Paperworld (20.01-01.02), Creativeworld (29.01-01.02), Hair&Beauty (29.01-31.01). Noutatea în această combinaţie este târgul de artă şi meşteşuguri, Creativeworld, oamenii arătându-se tot mai preocupaţi atât de artă cât şi de meşteşuguri. Toate aceste expoziţii au fost astfel combinate deoarece prezintă împreună tendinţele care se manifestă pregnant la ora actuală. Ne referim în primul rând la homing – decorarea locuinţei astfel încât să fie cât mai confortabilă şi caldă, la bricolaj, precum şi la stimularea creativităţii.
Alături de acestea, art&craft, adică ceva mai mult decât un hobby, activităţi atât pentru tineri, cât şi pentru persoane mai în vârstă. Este vorba despre pictură şi recondiţionări sau chiar de aranjări ale decoraţiunilor, obiectelor şi accesoriilor din casă după propria personalitate. Aceste preocupări, alături de grădinărit sunt foarte destresante, fiind îmbrăţişate de tot mai mulţi oameni, termenul adoptat fiind „intellectual fitness”. Cum se vor traduce tendinţele menţionate în interioarele noastre? Suveniruri şarmante, simplitate serenă, fuziune îndrăzneaţă sunt unele dintre propuneri. Interes sporit se manifestă pentru flori şi plante în diferite aranjamente, lucrurile de mână, iluminat special, obiecte, accesorii şi decoraţii etnice.
Târgul central al acestor manifestări, Christmasworld, nu mai este dedicat doar Crăciunului ci oricăror sărbători şi festivităţi: carnaval, nunţi, botezuri, Ziua Îndrăgostiţilor, Haloween etc.

Cele mai citite

Un bebeluș de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat cu un avion SMURD de la Timișoara la București

Un bebeluş în vârstă de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat, marţi seară, de la Timişoara la Bucureşti cu un avion...

Lawrence Wong a depus miercuri jurământul de învestitură în funcția de prim-ministru al Singapore

Lawrence Wong a depus jurământul de învestitură în funcția de prim-ministru al statului Singapore și este doar al patrulea lider de la independență, încheind...

Cătălin Drulă, despre Marcel Ciolacu: “Minte când spune că economia merge bine”

Cătălin Drulă spune despre Marcel Ciolacu că minte atunci când spune că economia țării merge bine. "Cea mai mare minciună pe care o tot repetă...
Ultima oră
Pe aceeași temă