15.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialLulzSec: Presupusul lider al grupului de hackeri este un tânăr de 18...

LulzSec: Presupusul lider al grupului de hackeri este un tânăr de 18 ani

Unul dintre presupuşii lideri ai grupului de hackeri LulzSec s-a dovedit a fi un adolescent de 18 ani care avea stocate în calculator datele personale a peste 750.000 de persoane în momentul arestării sale, potrivit telegraph.co.uk.

Jake Davis folosea nu mai puţin de 16 calculatoare acasă, în insulele Shetland, potrivit procurorilor. Davis a vorbit doar pentru a-şi confirma numele şi adresa şi a fost eliberat condiţionat până pe 30 august. Tânărul va trebui să poarte un dispozitiv electronic de urmărire şi nu va avea acces la Internet.

Presupusul hacker are de-a face cu cinci capete de acuzare, printre care şi punerea la cale a unui atac cibernetic asupra site-ului Agenţiei pentru Combaterea Crimei Organizate (Serious Organized Crime Agency). El mai este acuzat pentru povestea falsă apărută în ediţia online a cotidianului The Sun în data de 18 iulie, care susţinea că mogulul Rupert Murdoch era mort.

„Topiary”, aşa cum era el cunoscut în mediul virtual, era bănuit a fi şi principalul purtător de cuvânt al grupului LulzSec, cel care dădea interviuri presei şi folosea contul de Twitter al grupului pentru a-şi ţine suporterii la curent cu cele mai recente activităţi. Toate postările de pe contul de Twitter personal al lui Topiary au fost şterse în data de 22 iulie şi a rămas un singur mesaj, care spunea că „nu poţi aresta o idee”.

Gruparea LulzSec este responsabilă pentru o serie de atacuri virtuale asupra CIA, Sony şi News International. În ultimele două luni au fost arestate trei persoane, ca parte a unei investigaţii la nivel internaţional, cu raiduri în Marea Britanie, Italia, Spania, Olanda şi Turcia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă