22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialLucrările la gazoductul Iaşi-Ungheni, finalizate în România

Lucrările la gazoductul Iaşi-Ungheni, finalizate în România

Lucrările principale pe teritoriul României la gazoductul Iaşi-Ungheni au fost finalizate, conform Agenţiei pentru Resurse Minerale (ANRM), relatează Mediafax.

“Consorţiul format din HABAU PPS Pipeline Systems-INSPET-IPM-Partners România s-a încadrat în graficul agreat şi, la sfârşitul lunii decembrie 2013, s-au încheiat lucrările principale de pe teritoriul României la gazoductul Iaşi – Ungheni”, potrivit Agenţiei, care este titulara proiectului.

Citeşte şi: Contractul de finanţare pentru gazoductul Iaşi-Ungheni, semnat joi seară la Bucureşti

Instituţia menţionează că, în perioada următoare, vor avea loc mai multe verificări şi probe privind funcţionarea în condiţii de siguranţă, lucrări care presupun curăţirea conductelor, probe de presiune, interconectarea cu sistemul de transport.

Proiectul este dezvoltat în baza unui acord încheiat între ministerele Economiei din România şi Republica Moldova şi are ca obiectiv interconectarea sistemelor de transport al gazelor naturale din cele două ţări.

Premierul Victor Ponta a participat, în august 2013, în Republica Moldova, la ceremonia de inaugurare a lucrărilor, alături de premierul Iurie Leancă şi comisarul european pentru Energie, Günther Oettinger.

Citeşte şi: De ce promisiunea lui Ponta legată de gazoductul Iaşi- Ungheni este IMPOSIBILĂ

Ponta declara, în 31 august, că gazoductul va fi finalizat în decembrie, răspunzând unei întrebări legate de faptul că şantierul respectiv ar fi abandonat şi că a dispărut conducta adusă la inaugurare.

Aflat pe şantierul gazoductului, unde nu a găsit niciun muncitor, preşedintele Traian Băsescu afirma în septembrie 2013 că lucrările nu pot fi finalizate la termen, în decembrie, ci poate în februarie.

Consorţiul care construieşte conducta de gaze, format din companiile Habau PPS Pipeline Systems -Austria, Inspet şi IPM-Partners (România), a arătat că va respecta termenul contractual pentru execuţia “firului principal” al conductei, stabilit pentru 20 decembrie.

Cele mai citite

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă