14.5 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialLucian Bute va ignora televiziunile româneşti

Lucian Bute va ignora televiziunile româneşti

Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial IBF la categoria supermijlocie după ce l-a învins pe Jesse Brinkley prin KO în repriza a 9-a. Campionul român a sărbătorit alături de prieteni şi de fanii săi până în zori, la restaurantul grecesc Arahova din Montreal. În ciuda victoriei, gălăţeanul a fost trist pentru că meciul nu s-a difuzat în România şi, deşi s-a ferit s-o spună direct, la întoarcerea în ţară va ignora televiziunile româneşti.

 

Deşi toată lumea credea că Lucian Bute va avea un meci uşor contra challengerulului Jesse Brinkley, starul de la Interbox a fost forţat să se întrebuinţeze serios pentru a-şi păstra centura. “Brinkley este un tip foarte ciolănos, alunecos şi foarte rezistent. A trebuit să-l caut prin ring ca să-l lovesc”, s-a confesat Bute trimisului “Naţional” la Montreal, singura publicaţie românească prezentă la gală. De la primul meci cu mexicanul Librado Andrade (24.10.2008), Lucian nu a mai ieşit atât de “şifonat”. Brinkley s-a ridicat de două ori de la podea şi a continuat lupta, fapt care l-a îndârjit şi mai tare pe campionul nostru. “De fiecare dată când îl trimiteam la podea, eram surprins să-l văd că se ridică. În repriza a cincea l-am lovit atât de tare la ficat că am crezut că i l-am mutat din loc. După ce a căzut a doua oară, avea nasul spart. L-am atins puternic cu mâna stângă, dar s-a ridicat. Am luat şi eu ceva lovituri, este adevărat, mai multe decât de obicei, dar acest băiat a fost extrem de tenace şi curajos. Nu i-a fost frică să-şi compromită apărarea pentru a ataca. Jesse este un boxer curajos. Acum sunt pregătit pentru orice adversar”, a declarat Bute.

Aplaudat în faţa pub-urilor

Imediat după conferinţa de presă, Bute a mers la pub-urile din Centre Bell, în zona La Cage Aux Sports, pentru a se întâlni cu fanii. Toţi cei aflaţi în zonă s-au ridicat în picioare şi l-au aplaudat minute în şir. Lucian a făcut un gest extraordinar, în speech-ul său lăudîndu-l pe Jesse Brinkley, apoi pe Adrian Diaconu, victorios, de asemenea, în gala de la “Centre Bell”.

Petrecere la Arahova Souvlaki

Dincolo de miezul nopţii, deţinătorul centurii la supermijlocie IBF s-a deplasat la Hotelul Place D’ Armes, acolo unde timp de o săptămână îşi stabilise “cartierul general”, ocupând un apartament la etajul 7 al stabilimentului. Petrecerea “de după” a fost organizată la restaurantul grecesc Arahova Souvlaki. Printre invitaţii de seamă s-au numărat preşedintele F.R. de Box, Rudel Obreja, Sorin Florea (patronul Casino Merkur-Ro­mânia) şi cumnatul lui Bute, singurul reprezentant al familiei aflat la meci. Au lipsit Jo Jo Dan şi Diaconu, care au preferat odihna. Festinul a durat până la 04.00 dimineaţa, în meniu regăsindu-se salate greceşti, brânzeturi felurite, calamari, frigărui de pui, cotlete de berbecuţ şi vin alb. Masa a fost achitată de fostul şi proaspătul campion mondial.

Sâmbătă, chef la Moishe’s Steak House

Sâmbătă seară, o nouă petrecere, de astă dată în formulă completă: Bute, Diaconu şi Jo Jo Dan. Cheful s-a ţinut la Moishe’s House, un restaurant renumit în Canada şi SUA pentru “steak-urile” senzaţionale. Jo Jo Dan şi Adrian Diaconu au băut doar apă plată, în timp ce Bute s-a delectat cu un vin roşu de California. Lucian Bute se va întoarce în patrie sâmbătă, 23 octombrie, în jurul prânzului.

Cu nasul spart, Brinkley era ieri tot în spital

Adversarii lui Lucian Bute şi Adrian Diaconu au plecat vineri noapte, de la arena “Centre Bell”, direct la spital. De alt­fel, Brinkley era şi sâmbătă internat, cu aceeasi problema: nasul spart. Nici Diaconu nu a scăpat foarte uşor, la sfârşitul meciului cu Omar Sheika acesta având mâinile umflate. Pugilistul român l-a învins la puncte pe Sheika, la categoria semigrea, într-un meci disputat pe parcursul a zece runde. Decizia a fost în unanimitate: 98-91, 97-92. 98-92. A treia victorie românească la Montreal a fost realizată de Jo Jo Dan (semimijlocie), care l-a învins pe argentinianul Andres Pablo Villafane, după un KO în runda a 4-a.

La întoarcerea în ţară, va ignora televiziunile din România!

Deşi s-a ferit s-o spună direct, Lucian Bute a fost extrem de dezamăgit că nicio televiziune mioritică nu a transmis partida sa cu Brinkley, şi nici măcar nu a încercat să negocieze cu Interbox.

În ţară, s-a invocat absenţa publicităţii la o oră atât de matinală (05.00), ceea ce e total fals: de fiecare dată când Bute a luptat, lumea s-a strâns ciorchine în faţa televizoarelor. În timp ce staţiile comerciale pot invoca lipsa banilor, TVR nu are nicio scuză, refuzând să plătească 100.000 de euro, ca să preia meciul lui Bute, dar cheltuind zeci de milioane de euro pentru partide din UEFA Champions League. Cumva, Bute s-a simţit neglijat, şi poate chiar insultat. Înaintea meciului s-a spus că adversarul său este foarte slab, şi că Interbox special îi caută toţi “rataţii” pentru a evita ca Lucian să se facă de râs. În plus, Bute a mărturisit că a fost sunat din ţară de o televiziune, care l-a întrebat ce şanse au Daniel Ghiţă (K1) şi Vitali Klitschko (box). Ulterior, urmărind ştirile din sport, gălăţeanul a realizat că televiziunea respectivă n-a vorbit nimic despre meciul lui cu Brinkley, folosindu-i comentariul doar pentru promovarea altor programe spor­­­tive. Apropiaţii lui Bute afirmă că, din aceste motive, la întoarcerea în ţară, Lucian va răspunde cu aceeaşi monedă televiziunilor. Concret, el va susţine o conferinţă de presă la aeroport, după care va refuza orice invitaţie de a participa în vreun talk-show televizat, impunând un felde silenzio stampa, excluzând de aici presa scrisă, care i-a fost alături.

Cele mai citite

OpenAI a lansat un nou model de inteligență artificială și versiunea desktop a ChatGPT

OpenAI a lansat luni un nou model de inteligenţă artificială şi o versiune desktop a ChatGPT, împreună cu o nouă interfaţă pentru utilizatori, transmite...

Victorie cu record pentru Simone Tempestini în Raliul Argeșului

Simone Tempestini a ajuns la cinci victorii în Raliul Argeșului, un record absolut al competiției, după ce s-a impus autoritar în etapa care a...

Google Maps face viața șoferilor mai ușoară. Ce funcții noi a introdus

Google Maps vine cu noi update-uri. Șoferii sunt principalii beneficiari, mai ales conducătorii de mașini electrice. Modificări aduse aplicației Google Maps Noua actualizare introduce suport îmbunătățit...
Ultima oră
Pe aceeași temă