22.5 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialLucescu jr, în faţa marii provocări

Lucescu jr, în faţa marii provocări

Reprezentativa de fotbal a României se reuneşte astăzi pentru a pregăti startul campaniei de calificare la turneul final al Campionatului European din 2012, din Polonia şi Ucraina.

România începe campania de calificare la Euro 2012 împotriva unor echipe ce nu ar trebui să ne pună probleme, pe 3 septembrie, la Piatra-Neamţ, urmând a da piept cu Albania, iar pe 7 septembrie,  în deplasare, cu Belarus.

Pentru Răzvan Lucescu acum este, teoretic, debutul mandatului pe banca României. Dacă în campania pentru Cupa Mondială din Africa de Sud a trebuit să continue munca începută de Victor Piţurcă, acum Lucescu jr îşi poate face singur strategia şi să-şi demonstreze valoarea. Încă din start, selecţionerul a efectuat câteva modificări, convocând la echipa mare cei mai buni doi jucători de la „tineret”, Gabriel Torje (Dinamo) şi Mihai Răduţ (Steaua), care au şansa să debuteze în meciurile oficiale ale României. „Sunt emoţionat. Orice jucător când se apucă de fotbal îşi doreşte să joace în tricoul echipei naţionale. Ştiu că sunt lăudat, dar trebuie să rămân însă cu picioarele pe pământ şi să joc în continuare la fel, pentru că nu este bine să mi se urce la cap”, a spus mijlocaşul lui Dinamo, Gabriel Torje.

Alături de cei doi au mai fost chemaţi la lotul naţional Bogdan Lobonţ (AS Roma), Costel Pantilimon (FC Timişoara) şi Ciprian Tătăruşanu (Steaua) – portari; Cristian Chivu (Internazionale Milano), Gabriel Tamaş (West Bromwich Albion), Cristian Săpunaru (FC Porto), Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk), Ovidiu Dănănae (U Craiova), Vasile Maftei (Unirea Urziceni) şi Mihai Neşu (FC Utrecht) – fundaşi; George Florescu (Alania Vladikavkaz), Gabriel Mureşan (CFR 1907 Cluj), Cristian Tănase (Steaua), Răzvan Cociş (Al-Nassr Sports), Mirel Rădoi (Al-Hilal Saudi Club), Ciprian Deac (Schalke 04) şi Ovidiu Herea (Rapid) – mijlocaşi; Marius Bilaşco (Unirea Urziceni), Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Bogdan Stancu (Steaua) şi Daniel Niculae (AS Monaco) – atacanţi.

România întâmpină preliminariile cu o problemă importantă în ceea ce priveşte postul de portar. Dintre cei trei convocaţi, doar Bogdan Lobonţ are o experienţă bogată, însă în ultimul an a apărat doar de trei ori poarta Romei în meciuri oficiale. Ultimul a fost în Supercupa Italiei (Inter-Roma 3-1), când „Pisica” a primit trei goluri, evoluţia sa fi catalogată de presa din peninsulă drept una dezastruoasă. Deşi a fost un adevărat înger păzitor pentru Steaua la Zurich, Tătăruşanu are şanse foarte mici să fie titularizat, din cauza lipsei de experienţă la un asemenea nivel, iar Pantilimon este recunoscut pentru gafele pe care le comite, ultima chiar în returul cu Manchester City şi este greu de crezut că poate fi prima opţiune.

Dubla cu Rusia, decisivă pentru „tineret”

Tot astăzi se va reuni şi naţionala de tineret, care, spre deosebire de  reprezentativa de seniori, se apropie de finalul campaniei pentru Euro 2011. Elevii lui Emil Săndoi vor juca o dublă cu Rusia, pe 3 septembrie, la Botoşani, şi pe 7 la St. Petersburg. România se află încă în cărţi pentru calificare, dar misiunea de a ocupa primul loc în Grupa 1 nu va fi una uşoară, pentru că Săndoi a pierdut câţiva jucători valoroşi. Torje şi Răduţ au fost convocaţi la prima echipă, iar Ochiroşii, Pârvulescu şi Gângioveanu sunt accidentaţi. „Am discutat cu Răzvan Lucescu în ceea ce-l priveşte pe Torje şi mi-a spus că echipa Under 21 a pierdut cel mai bun om, căpitanul şi liderul echipei”, a spus selecţionerul „tineretului”. 

Cele mai citite

Finală dramatică la Atena: Olympiakos Pireu a câştigat trofeul Europa Conference League la fotbal, după ce a învins-o pe Fiorentina cu scorul de 1-0...

Olympiakos Pireu a câştigat dramatic trofeul Europa Conference League la fotbal, după ce a învins-o pe Fiorentina cu scorul de 1-0 (0-0, 0-0), după...

Rusia – Ucraina, ziua 827. Voluntarii ruși din “Freedom of Russia Legion” donează echipament pentru armata Ucrainei

Cetățeni ruși care fac parte din gruparea "Freedom of Russia Legion" au prezentat o donație de echipamente militare care urmează să fie livrate armatei ucrainene. Evenimentul s-a...

Italia nu vrea ca armele occidentale să fie folosite pe teritoriul Rusiei

Italia nu acceptă ca armele occidentale să fie folosite de ucraineni pentru atacuri pe teritoriul Rusiei. În plus, italienii spun că nu vor trimite...
Ultima oră
Pe aceeași temă