12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialLovitura la Bursa, data de un grup de investitori

Lovitura la Bursa, data de un grup de investitori

ORADEA. Un grup de investitori privati din Oradea a dat o adevarata lovitura la Bursa. Ei au vandut catre fondul elvetian de investitii cateva procente din actiunile producatorului de ingrasaminte "Amonil” Slobozia. Cumparate in urma cu mai putin de doi ani la un pret de 100 de lei bucata, actiunile au fost vandute cu 1.000 de lei, ceea ce inseamna un profit net de aproape 1.000 la suta.
In urma cu mai putin de doi ani, circa 30 de investitori oradeni la bursa au inceput sa cumpere cea mai ieftina actiune de pe piata, "Amonil” Slobozia (simbol bursier AMO). La preturi incepand cu 100 de lei, investitorii coordonati de brokerul Gabi Avram de la "Mobinvest” SA Oradea au reusit sa adune in scurt timp aproape 25 la suta din actiunile companiei de ingrasaminte.
Actiune de perspectiva pe termen mediu si lung, AMO a urcat spectaculos, reusind sa atraga atentia fondurilor de investitii. Ieri, grupul oradenilor a vandut 3 la suta din companie catre fondul elvetian de investitii "Hyposwiss Danube Tiger”, unul dintre cele mai active fonduri straine la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Operatiunea s-a realizat prin intermediul a trei tranzactii speciale care au totalizat 850.000 de euro.
In afara grupului de investitori oradeni, alti actionari ai "Amonil” sunt "Romferchim” si "Eurotrading Chemicals”, cu cate 28 la suta din actiuni. "Hyposwiss Danube Tiger” a intrat pe piata din Romania in urma cu trei ani, profilandu-se pe investitii minoritare in companii de mare perspectiva.
Actiunile "Amonil” au crescut puternic in ultimele doua saptamani, numarandu-se printre putinele care au inregistrat cresteri de 30 la suta in mai putin de o luna. La inchiderea de astazi, profitul investitorilor care au cumparat acum doi ani actiuni AMO se ridica la circa 1.000 la suta.
Potrivit unor surse din cadrul grupului de investitori din Oradea, acestia se pegatesc sa vanda in curand inca 2 la suta din compania "Amonil” catre acelasi fond elvetian de investitii.

Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă