21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialLovitură înainte de România - Turcia: Selecţionerul turc ar urma să fie...

Lovitură înainte de România – Turcia: Selecţionerul turc ar urma să fie demis

UPDATE Federaţia Turcă de Fotbal (TFF) a negat, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, informaţiile apărute vineri în presa din Turcia, potrivit cărora selecţionerul Abdullah Avci ar urma să fie demis de la conducerea tehnică a adversarei României în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, conform Mediafax.

Constatăm cu tristeţe că în unele unele organe mass-media au apărut speculaţii de genul: «Antrenorul echipei naţionale, Abdullah Avci, va fi demis după meciurile cu Andorra şi România» şi «Se caută un antrenor care să îl înlocuiască pe Avci». Federaţia Turcă de Fotbal nu a avut nicio intervenţie sau opinie cu privire la Abdullah Avci, aşa cum s-a susţinut în ştirile respective. Abdullah Avci, responsabil tehnic al echipelor naţionale şi antrenor principal al primei reprezentative, este în funcţie. Considerăm că tentativa de a înşela opinia publică publicând astfel de ştiri fără vreo bază şi care afectează oamenii şi respectul faţă de echipa naţională nu se potriveşte cu credibilitatea, încrederea şi etica organelor mass-media”, se arată în comunicatul TFF.

————————-

Antrenorul Abdullah Avci va fi demis din funcţia de selecţioner al Turciei după ultimul meci din Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, din care face parte şi România, informează cotidianul Hurriyet, citat de Mediafax.

Preşedintele federaţiei, Yildirim Demiroren, îl va demite pe Abdullah Avci după ce se vor termina meciurile din grupele de calificare la Cupa Mondială. Demiroren şi-a pierdut total încrederea în Avci şi în staful său şi de aceea nici nu a fost prezent la meciul amical cu Ghana, de miercuri (n.r. – scor 2-2)“, notează jurnalul turc.

Hurriyet menţionează că şi jucătorii din naţionala Turciei au aflat că Avci va fi demis. “De aceea, chiar şi dacă printr-o minune echipa naţională ar avea şansa de a participa la Cupa Mondială, în mod sigur Abdullah Avci va fi demis”, adaugă sursa citată.

Printre numele vehiculate pentru a-i succede lui Avci se numără foştii selecţioneri Şenol Guneş, Mustafa Denizli şi Fatih Terim.

Cu patru etape înainte de finalul fazei grupelor de calificare la Cupa Mondială din 2016, Turcia ocupă locul 4 în Grupa D, cu 7 puncte. România este pe poziţia a treia, cu 10 puncte, iar primele două locuri sunt ocupate de Olanda (18 puncte) şi Ungaria (11 puncte).

În ultimele meciuri din grupă, Turcia va întâlni Andorra (6 septembrie), România (9 septembrie), Estonia (11 octombrie) şi Olanda (15 octombrie).

Cele mai citite

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...

Ministrul Sănătății vorbește despre situația maestrului Florin Piersic

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis sâmbătă că evoluția artistului Florin Piersic, care a fost operat la Spitalul "Foișor" din Capitală, este una favorabilă. "Aşteptăm...
Ultima oră
Pe aceeași temă