36.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialLovitura de stat eșuată din Turcia: Compania Tarom operează zborul spre Istanbul,...

Lovitura de stat eșuată din Turcia: Compania Tarom operează zborul spre Istanbul, programat pentru sâmbătă după-amiază. Zborurile din Iaşi, Timişoara şi Cluj, fără restricții

UPDATE 14.35:  Compania TAROM va opera zborul RO 263/4, cu plecare la ora 16.25, către Istanbul. La întoarcere vor fi preluaţi pasagerii cursei RO 262, care trebuia să ajungă la Bucureşti la ora 11.55, potrivit Agerpres.

„Operăm zborul RO 263/4, care pleacă la ora 16:25. Zborul de întoarcere de la Istanbul va prelua şi pasagerii zborului RO 262, de azi dimineaţă. Recomandăm pasagerilor TAROM să se adreseze echipei care se află la poarta G17, în zona de check-in, sau, dacă se află în zona de tranzit, în proximitatea ghişeului central de informaţii (lângă Cafe Nero)”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Georgeta Dinu. 

UPDATE 13.15: Foarte puţine persoane au renunţat la sejurul în Antalya, sâmbătă dimineaţă, şi au refuzat îmbarcarea pe aeroportul din Iaşi, către renumita regiune turistică din Turcia, în avion urcând peste o sută de turişti, potrivit News.ro.

La Timişoara, cursele aeriene dinspre şi înspre Turcia nu au restricţii, la ora 12.55 fiind aşteptată să sosească, pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia, o cursă din Antalya. La Cluj, singura cursă dinspre Antalya urmează să aterizeze fără modificări de program.

––-

Compania aeriană Tarom ar putea anula zborul Ro 263 către aeroportul Ataturk din Istanbul, programat să decoleze de pe Aeroportul Henri Coandă la ora 16.25, întrucât operarea pe aeroportul turcesc este blocată, ca urmare a loviturii de stat eșuate care a avut loc, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Turcia, informează News.ro.

Reprezentanta Tarom Georgeta Dinu a precizat pentru News.ro că, deocamdată, ultima notificare primită la ora 9.00 arăta că la aeroportul Ataturk nu există reglementări aplicabile, iar operarea aroportului este închisă. 

Citește și: FOTO+VIDEO. Bilanțul loviturii de stat eșuate, în Turcia: 161 morți, peste 2.800 de militari, arestați. Erdogan face apel la oameni să iasă din nou în stradă: O nouă lovitură de stat ar putea avea loc oricând

Purtătorul de cuvânt al companiei a precizat că Tarom este pregătit cu aeronavă, cu capacitate corespunzătoare, să aducă în ţară toţi pasagerii curselor anulate, imediat ce pe aeroportul Ataturk se reia activitatea.

Potrivit acesteia, la cursa Tarom de dimineaţă  erau 51 de pasageri, iar la cursa de după-amiază, 87 de pasageri. 

Pasagerii din România sunt sfătuiţi să sune pentru informaţii la Call Center, 0212046464, 0213034400, 0213034444. Pentru cei din Turcia, datele de contact sunt: 00902124653777 , 00905334353477 sau e-mail-ul camelia.enescu@gmail.com.

Citește și: Lista zborurilor ANULATE spre Turcia

TAROM a anulat zborul de sâmbătă dimineaţă către aeroportul Ataturk din Istanbul, de la ora 8.35, întrucât la aeroportul din Istanbul nu există poliţia de frontieră şi nici controlori de trafic aerian.

Totodată, cursa companiei Turkish Airlines, care urma să ajungă la Bucureşti la ora 20.10, de pe aeroportul Ataturk din Istanbul, şi să plece înapoi, la ora 21.45, a fost anulată, au anunţat reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti. Este ultima cursă de linie programată pentru ziua de sâmbătă, toate cursele Bucureşti-Instanbul şi retur fiind anulate. 

 

Peste 161 de persoane au murit, 1440 răniți și peste 2.800 de militari au fost reținuți, după tentativa de stat eșuată din Turcia. 

O tentativă de lovitură de stat pare să fi eşuat în Turcia sâmbătă, la primele ore ale dimineţii, după ce un număr impresionant de oameni au răspuns apelului preşedintelui Recep Tayyip Erdogan de a ieşi în stradă pentru a-l susţine, relatează Reuters.

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă