13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialLotul feminin de handbal are un obiectiv îndrăzneţ la CE 2014

Lotul feminin de handbal are un obiectiv îndrăzneţ la CE 2014

Gheorghe Tadici, selecţionerul reprezentativei feminine de handbal a României, şi Alexandru Dedu, preşedintele FR Handbal îşi doresc o clasare în primele opt la Campionatul European din Ungaria şi Croaţia.

"Este a zecea participare a echipei naționale feminine la un turneu european. Este cea mai laureată echipă de sporturi din ultimii 20 de ani, un lucru cu care ne mândrim. Obiectivul echipei naționale este clasarea pe locurile 1-8. Vrem calificarea la Jocurile Olimpice și vom face totul să ajungem acolo", a spus Alexandru Dedu.

Gheorghe Tadici a subliniat și el ideea obținerii unui loc cât mai aproape de podium, în primele opt poziții, care ar permite echipei României și o calificare la Jocurile Olimpice.

"Este o onoare să fiu alături de aceste fete, pentru un nou turneu final. Ne-am propus să avem o participare onorantă. Ne-am propus pentru acest turneu să avem o participare onorantă. Așa cum a spus și domnul președinte, targetul nostru pentru acest ciclu olimpic este un loc în primele opt, în ideea în care ne-am propus-o ca la anul viitor, la Campionatul Mondial să ne plasăm pe un loc care să ne dea dreptul să participăm la Olimpiadă'', a spus Tadici, potrivit Agerpres.

Tadici a mai spus că are la dispoziţie un lot omogen şi că multe dintre jucătoarele pe care le are la antrenament vor avea multe de spus în următoarele cicluri olimpice.

Antrenorul naționale de handbal s-a referit și la jucătoare precum Aurelia Brădeanu, care se află la al 15-lea turneu final cu naționala.

''Suntem încrezători, pentru că am bătut de două ori Germania, echipă care-și propune să fie în Top 4 la European. Am ieșit mai puternice decât ele. Avem o echipă tare, care dacă se concentrează la maxim poate face o figură foarte frumoasă. A fost o pregătire foarte bună. Față de acum doi ani a fost totul la 180 de grade înspre bine. Vom merge cu puncte în grupele principale, sunt sigur de asta în proporție de 80-85%. Sper ca românii care vor veni să ne susțină să se întoarcă mult mai împliniți. Vă asigurăm că mergem cu toată hotărârea și știm ce vrem'', a spus Tadici.

Tehnicianul României consider că tricolorele au şanse să se bată cel puţin pentru locul patru, chiar dacă jucătoare precum Luciana Marin, Laura Oltean sau Oana Manea nu sunt disponibile pentru acest turneu.

 

Cele mai citite

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...

Kosovo are dificultăți în aderarea la Consiliul Europei

Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, a criticat miercuri condiţiile de aderare la Consiliul Europei, în special crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sârbă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă