11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialLopez Caro nu se gândeşte să demisioneze

Lopez Caro nu se gândeşte să demisioneze

Patronul Vasluiului, Adrian Porumboiu, ar vrea să scape de Lopez Caro, însă clauza de reziliere a contractului, de un milion de euro, îl împiedică să-l demită pe tehnicianul spaniol.

FC Vaslui nu trece printr-o perioadă tocmai bună. A fost umilită de Steaua pe teren propriu, scor 0-3, iar acum şansa de revanşă a jucătorilor faţă de suporteri este obţinerea calificării în grupele Europa League. Deşi au făcut investiţii destul de mari în jucători, dar şi în staff-ul tehnic, moldovenii nu se regăsesc. Până acum au reuşit să strângă doar cinci puncte în Liga I. Lopez Caro şi elevii săi ar fi trebuit să demonstreze că-şi merită banii în partida cu Steaua. Nu s-a întâmplat asta, iar patronul Adrian Porumboiu se află într-o situaţie dificilă. Ar vrea să scape de Lopez Caro, dar dacă tehnicianul spaniol nu pleacă de bună-voie atunci trebuie despăgubit cu un milion de euro. Ibericul ştie foarte bine acest lucru şi nici nu se gândeşte la demisie. „Toţi suntem vinovaţi. În fotbal e ca în atletism, diferenţa se face la câţiva centimetri. Depinde dacă mingea trece de o parte sau alta a barei. Nu am discutat cu Porumboiu. Nu ştiu de nici o demitere. Nu prea am explicaţii pentru jocul nostru. E vorba de decizii individuale care uneori pot fi corectate uşor, iar în unele cazuri există ghinion. Cu toate acestea nu putem lua meritele adversarului”, a spus antrenorul vasluienilor. Cum cineva trebuie să plătească pentru rezultatele nesatisfăcătoare conducerea moldovenilor şi-a îndreptat atenţia către jucători, o parte dintre ei fiind chiar acuzaţi că au petrecut până în zori în noaptea de dinaintea jocului. „Nu se pune problema ca Lopez Caro să fie demis. El rămâne antrenorul Vasluiului, însă câţiva jucători ar putea pleca”, a spus preşedintele moldovenilor, Ciprian Damian.

Steaua, pe val

Dacă la Vaslui situaţia nu este deloc bună, în tabăra câştigătoarei derby-ului rundei a cincea a Ligii I, totul este perfect. Ilie Dumitrescu se află la a treia victorie din tot atâtea posibile şi mai mult decât atât steliştii evoluează aproape perfect. „Meritul este în totalitate al jucătorilor. Tănase a fost excelent, a făcut ambele faze. De fapt, toţi au fost exemplari. Au respectat tot ce le-am zis. Pot spune că am un Tătăruşanu care va fi un candidat pentru poarta naţionalei, un Latovlevici, un Stancu şi un Tănase care pot fi şi ei acolo. Stancu a fost extraordinar, a făcut o risipă extraordinară de efort, a alergat, a fost perfect”, a spus tehnicianul Stelei.

ADVERSAR

Un nou egal pentru Lille

Adversara Vasluiului din play-off-ul Europa League, Lille, a remizat în etapa a treia a campionatului Franţei, 0-0 pe terenul celor de la Sochaux. Pentru Lille acesta este al patrulea rezultat de egalitate
în actualul sezon, trei înregistrându-le în competiţia internă (1-1 cu Rennes, 0-0 cu PSG şi 0-0 cu Sochaux), iar unul la Vaslui (0-0).

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă