21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialLondra avertizează că numeroşi imigranţi din cadrul UE vin în Marea Britanie...

Londra avertizează că numeroşi imigranţi din cadrul UE vin în Marea Britanie şi comit infracţiuni

Imigranţi din state membre UE vin în Marea Britanie pentru “a fura şi a cerşi”, este avertismentul pe care ministrul britanic de Interne, Theresa May, îl va adresa liderilor europeni, relatează publicaţia Daily Mail, în ediţia online, potrivit Mediafax.

May va solicita măsuri pentru oprirea abuzurilor permise de directiva UE privind libertatea de circulaţie.

Cu ocazia reuniunii de vineri, de la Luxemburg, a miniştrilor de Interne din statele membre UE, May va reaminti că bande de cerşetori s-au stabilit în centrul Londrei şi comit infracţiuni.

De asemenea, ministrul britanic va prezenta cazul unor infractori români care au fraudat contribuabilii britanici cu trei milioane de lire sterline.

Citeşte şi Cecilia Malmström consideră “nedrepte” temerile britanice privind un aflux de români şi bulgari

Potrivit unor surse guvernamentale, ministrul britanic de Interne va declara că abuzarea de sistemul european al liberei circulaţii “exercită presiuni inacceptabile asupra şcolilor britanice, spitalelor, sistemului social şi economiei”.

“Există o problemă recurentă cu grupuri de cetăţeni europeni care îşi stabilesc tabere în centrul Londrei, furând şi cerşind de la turişti”, va spune May. Potrivit poliţiei, numeroşi români au fost prinşi cerşind şi furând în centrul Londrei.

Cele mai citite

VIDEO. Mesajul lui Mbappe. Francezul a anunțat oficial că va părăsi PSG. “Este ultimul meu an”

După șase ani de activitate la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe (25 de ani) a luat decizia de a pleca. Speculațiile din presa internațională s-au...

Marcel Ciolacu critică conducerea liberală a Primăriei Constanţa: “Lipsesc cu desăvârșire”

Marcel Ciolacu, în calitate de președinte al PSD și premier, a criticat conducerea liberală a Primăriei Constanța, afirmând că performanța administrativă, investițiile și accesarea...

VIDEO. Momente de groază pentru Novak Djokovic. Tenisemnul a fost lovit în cap cu o sticlă

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani și clasat pe primul loc în clasamentul ATP, a întâmpinat o situație neplăcută după ce s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă