21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialLondra avertizează că atacul de la ambasada britanică din Teheran va avea...

Londra avertizează că atacul de la ambasada britanică din Teheran va avea “consecinţe grave”

Marea Britanie a avertizat, marţi seara, că incidentele produse la ambasada sa din Teheran vor avea “consecinţe grave”, informează AFP, potrivit Mediafax.

“Chiar dacă ministrul iranian de Externe a declarat că este dezolat în legătură cu ce s-a întâmplat şi că va lua măsuri, acest caz reprezintă o gravă eroare a Guvernului iranian”, afirmă ministrul britanic de Externe, William Hague.

“Marea Britanie tratează cu multă seriozitate acest act iresponsabil” şi vor exista “grave consecinţe”, avertizează Hague.

Londra l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri iranian şi a organizat o reuniune de criză la sediul Guvernului, în prezenţa premierului David Cameron.

Zeci de manifestanţi au atacat şi au pătruns marţi în incinta ambasadei britanice şi într-o altă clădire diplomatică britanică din Teheran, pe fondul tensiunilor referitoare la dosarul nuclear iranian.

Manifestanţii islamişti au pătruns de două ori în sediul ambasadei britanice şi au ocupat câteva ore o fostă reşedinţă britanică situată în nordul capitalei iraniene.

Anterior, Ministerul britanic de Externe se declarase “scandalizat” în legătură cu pătrunderea inacceptabilă a manifestanţilor în sediul ambasadei britanice. Reacţii similare au avut Statele Unite, Franţa, Italia şi Rusia. Uniunea Europeană a condamnat “incursiunea inacceptabilă” în sediul ambasadei britanice. “Am fost extrem de preocupată când am auzit că în incinta ambasadei britanice au intrat manifestanţi. Condamn cu fermitate această incursiune inacceptabilă”, a declarat Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton.

Cele mai citite

Scrima românească, reprezentată la Paris! Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice

Floretista Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a câştigat concursul desfăşurat sâmbătă la turneul preolimpic de scrimă de...

Recent eliberat din închisoare, prins în flagrant în timp ce transporta 7 grame de heroină

La data de 26.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au decis reținerea unui individ,...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă