10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialLondra a transferat ilegal suspecţi de terorism

Londra a transferat ilegal suspecţi de terorism

Serviciile britanice de securitate au fost direct implicate în extrădarea unui cetăţean marocan suspectat de terorism, care a fost transferat ilegal dintr-o închisoare din Belgia, pentru a lucra pentru MI5, arată o investigaţie realizată de publicaţia The Independent.

Potrivit publicaţiei, citate de realitatea.net, dezvăluirea confirmă participarea Marii Britanii la programul de transfer ilegal al deţinuţilor şi faptul că aceasta reprezenta o practică a “războiului împotriva terorismului”. Marocanul în vârstă de 29 de ani, al cărui nume nu este dezvăluit, a fost transferat în secret dintr-o închisoare din Bruxelles în aprilie 2004, iar ulterior deţinut şi interogat de ofiţerii MI5 la o bază secretă din Londra.

Documentele obţinute de The Independent arată că în septembrie 2003 un tribunal din Belgia l-a condamnat pe cetăţeanul marocan la patru ani de închisoare pentru folosirea de acte false şi asociere cu suspecţi de terorism. Potrivit unor documente ale Ministerului britanic de Interne, un an mai târziu, cetăţeanul marocan, care s-a născut în Rabat, a sosit în Marea Britanie, iar guvernul britanic i-a permis să rămână pe teritoriul ţării.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă