14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialLocuitorii din Petroşani, fără căldură după ce conducta de alimentare cu agent...

Locuitorii din Petroşani, fără căldură după ce conducta de alimentare cu agent termic s-a spart

Aproximativ 12.000 de locuitori din Petroşani care mai sunt racordaţi la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice au rămas, duminică, fără căldură, după ce conducta principală de alimentare cu agent termic s-a spart din cauza frigului, oamenii urmând să stea în frig până luni.

Directorul Termocentralei Paroşeni, Doru Vişan, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că, din cauza frigului, conducta principală prin care este alimentat cu agent termic municipiul Petroşani s-a spart, pe raza localităţii Aninoasa.

“Avem probleme la racordul dinspre Aninoasa, unde s-a spart conducta din cauza frigului. Acţionăm cu două echipe care cred că în câteva ore vor reuşi să remedieze defecţiunea”, a spus Vişan.

Potrivit acestuia, după ce conducta va fi reparată, va mai fi nevoie de câteva ore pentru umplerea instalaţiei cu apă şi numai după această etapă va putea reîncepe furnizarea agentului termic.

“Noi estimăm ca mâine (luni – n.r.), pe la orele prânzului ,să putem reîncepe furnizarea agentului termic pentru populaţia din Petroşani”, a afirmat Vişan.

Termocentrala Paroşeni este unicul furnizor de agent termic pentru trei localităţi din Valea Jiului, respectiv Petroşani, Lupeni şi Vulcan. Singura localitate afectată de defecţiunea cauzată de temperaturile scăzute este Petroşaniul.

Termocentrala Paroşeni se află la circa 15 kilometri de municipiul Petroşani, iar conducta s-a spart la jumătatea distanţei.

Municipiul Petroşani are circa 34.300 de locuitori, din care o treime mai sunt racordaţi la sistemul centralizat de furnizare a agentului termic.

La Petroşani au fost, duminică, circa 3 grade Celsius.

Cele mai citite

VIDEO. Tenis sau fotbal? Al Nassr, victorie clară împotriva Al Wehda. Cristiano Ronaldo bifează al 66-lea hat-trick din carieră

Cristiano Ronaldo continuă să impresioneze în campionatul Arabiei Saudite, demonstrând încă o dată de ce este considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști din...

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă