15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPetra Kvitova, a doua FINALISTĂ de la Turneul Campioanelor. Șarapova, eliminată după...

Petra Kvitova, a doua FINALISTĂ de la Turneul Campioanelor. Șarapova, eliminată după o zi a revenirilor fantastice

Petra Kvitova (cap de serie 4) a eliminat-o pe Maria Șarapova (3) și va juca finala Turneului Campioanelor, de la Singapore, împotriva polonezei Agnieszka Radwanska. Cele două finale, de simplu și dublu au loc duminică.

Petra Kvitova s-a impus cu scorul de 6-3, 7-6(3) în fața Mariei Șarapova, după ce a reușit să revină, în setul al doilea, de la scorul de 1-5. Cealaltă finalistă, Agnieszka Radwanska, s-a calificat și ea în ultimul act tot în urma unor reveniri fantastice, de trei ori de la scorul de 1-4.

Finala Turneului Campioanelor Singapore 2015 se va disputa duminică, după finala de dublu, dar nu înainte de ora 12.30.

Citește și Turneul Campioanelor: Programul finalelor de duminică și rezultatele complete

LIVE TEXT Șarapova – Kvitova: 3-6, 6-7(3-7)

6-7: MECI, Kvitova!

6-6: Game, Șarapova. Setul al doilea merge la tiebreak, iar dacă se va impune cehoaica atunci ea va fi cea de a doua finalistă.

5-6: Game, Kvitova. Cehoaica reușește al cincilea game consecutiv, cea mai lungă serie din acest meci și dacă va face break-ul din nou va obține o victorie răsunătoare în fața rusoaicei.

5-5: Break, Kvitova: Este sâmbăta revenirilor fantastice la Singapore. După ce Radwanska a revenit de trei ori în prima semifinală, Kvitova reușește și ea să o egaleze pe Șarapova după ce a fost condusă cu 5-1. În cazul în care va pierde acest meci, înfrângerea Șarapovei va fi asemănătoare cu cea suferită de Halep în fața Jahannei Konta, când a pierdut după ce a avut 5-1 în decisiv.

5-4: Game, Kvitova. Cehoaica surprinde în acest set secund și se apropie la doar un punct de rusoaică.

5-3: Break, Kvitova. Setul al doilea se complică pentru rusoaică, după ce a avut 4-0, respectiv 5-1.

5-2: Game, Kvitova. Cehoaica mai rezistă două game-uri în acest set, însă rusoaica va servi pentru a trimite meciul în runda a treia.

5-1: Game, Șarapova.

4-1: Game, Kvitova. Primul game, câștigat de cehoaică în acest set după ce le cedase pe ultimele patru.

4-0: Game, Șarapova. Rusoaica reușește doi ași în acest game și ajunge la 5 în tot meciul, spre deosebire de niciunul în dreptul cehoaicei. Cel mai probabil meciul va fi decis într-un al treilea set.

3-0: Break, Șarapova. Al doilea break pentru rusoaica, iar setul al doilea începe să curgă doar în favoarea Șarapovei.

2-0: Game, Șarapova. Maria își consolidează break-ul și își ia un avans important în debutul setului secund.

1-0: Break, Șarapova. Rusoaica reușește prima să facă break-ul în acest set, spre deosebire de prima rundă, când Kvitova a fost cea care a luat primul punct pe serviciul adversarei.

Setul al doilea începe cu Kvitova la serviciu.

3-6: Break, Kvitova. Primul set se încheie cu un rezultat surpriză, după ce Kvitova o dominat-o clar pe rusoaică în momentele cheie ale primei runde.

3-5: Game, Kvitova. Al treilea punct consecutiv, făcut de jucătoarea din Cehia. Șarapova nu are cel mai bun prim set al său.

3-4: Break, Kvitova: Cehoaica face al doilea său break, iar Șarapova pierde puncte importante cu erorile neforțate.

3-3: Game, Kvitova. Cele două merg umăr la umăr, cu puncte pe serviciu.

3-2: Game, Șarapova.

2-2: Game, Kvitova. Meciul a început strâns, cu ambele jucătoare reușind câte un break și punct pe serviciu.

2-1: Game, Șarapova. Rusoaica își consolidează break-ul câștigat anterior.

1-1: Rebreak, Șarapova.

0-1: Break, Kvitova. Cehoaica începe cu break meciul, însă a fost doar un game de încălzire. De regulă Șarapova are nevoie de câteva game-uri pentru a-și intra în ritm și nici Kvitova nu este la cel mai înalt nivel al său.

Ora 12.42: Meciul începe cu Șarapova la serviciu. Agnieszka Radwanska este prima finalistă, ajunsă pentru prima dată în ultimul act al turneului.

Ora 12.40: Cele două au intrat pe teren și în scurt timp vor începe duelul cu numărul zece din cariera lor.

Maria Șarapova (3 WTA) și Petra Kvitova (4) se vor confrunta în cel de-al zecelea meci direct al carierei, sâmbătă, în cadrul semifinalelor Turneului Campioanelor de la Singapore. Rusoaica are avantajul unui record pozitiv, însă cehoaica s-a impus în duelul de la ultima ediție.

Urmărește și LIVE TEXT Garbine Muguruza – Agnieszka Radwanska: sâmbătă, în semifinalele Turneului Campioanelor

Un duel al granzilor din semifinale, meciul Șarapova Kvitova se va disputa în sesiunea de seară, la Singapore, iar tribunele se anunță arhipline. Șarapova, marea favorită a partidei, o conduce cu 6-3 pe cehoaică în duelurile directe, iar alt rezultat decât o nouă victorie a rusoaicei ar fi o surpriză.

Dueluri directe: 2014 – Kvitova Singapore (6-3, 6-2), Șarapova Beijing (6-4, 2-6, 6-3), Șarapova Miami (7-5, 6-1), 2012 – Șarapova Roland Garros (6-3, 6-3), Șarapova Stuttgart (6-4, 7-6(3)), Șarapova Australian Open (6-2, 3-6, 6-4), 2011 – Kvitova Tokyo (4-3, abandon), Kvitova Wimbledon (6-3, 6-4), 2010 – Șarapova Memphis (6-4, 6-3).

Șarapova și Kvitova nu s-au mai întâlnit tot de la Turneul Campioanelor, ediția 2014, una la care în prim-plan se afla nou-venita Simona Halep. Anul acesta românca a dezamăgit în duelul cu Șarapova, rusoaica arătând că împotriva principalelor sale rivale se mobiliează perferct, indiferent de forma prin care trece. Cel mai probabil Kvitova va primi informații importante de la antrenorul său bazat pe acest meci al rusoaicei.

Citește și TOP 10 Lucruri de știut despre semifinalele Turneului Campioanelor. Ce recorduri a stabilit ediția 2015

Șarapova a avut un 2015 cu accidentări care au ținut-o departe de gazon, astfel că ea a jucat un singur meci, pierdut, între Wimbledon și Turneul Campioanelor. Cu toate acestea revenirea sa, după aproape 4 luni de pauză, a fost una în forță, rusoaica reușind să o învingă pe Radwanska, dar mai ales pe Halep, jucătoare într-o formă mult mai bună și liderul incontestabil pe hard în 2015.

Petra Kvitova nu a avut nici ea cel mai bun an al său și a surprins prin rezultatele slabe de la Singapore, din Grupa Albă. Cehoaica a acces în ultimul act grație rezultatului compatrioatei sale, Lucie Safarova din ultimul meci al grupelor. Kvitova a reușit totuși să câștige 3 titluri, tot atâtea cât Simona Halep, și să ajungă la 17 trofee în întreaga carieră. Cifră rămâne însă una copleșită de cele 35 de titluri câștigate de Șarapova în carieră, ce este drept cu 3 ani mai în vârstă decât Kvitova.

Rezultate Șarapova, Grupa Roșie (3-0): Șarapova – Radwanska 4-6, 6-3, 6-4; Șarapova – Halep 6-4, 6-4; Șarapova – Pennetta 7-5, 6-1.

Rezultate Kvitova, Grupa Albă (1-2): Kerber – Kvitova 6-2, 7-6 (7/3); Kvitova – Safarova 7-5, 7-5; Muguruza – Kvitova 6-4, 4-6, 7-5.

Șarapova și Kvitova sunt două jucătoare care iubesc finalele, cu rezultate bune, astfel că vor da totul său ajungă în ultimul act de la Singapore.

Maria Șarapova (cap de serie 3/3 WTA, 28 ani, Rusia)
2015 Titluri: 2 (Brisbane, Roma)
2015 V-Î: 34-8
2015 Cel mai bun GS: Australian Open (finalistă)
Turneul Campioanelor: a 8-a ediție (18-10 – campioană 2004)

Petra Kvitova (favorită 4/loc 5 WTA, 25 ani, Cehia)
2015 Titluri: 3 (Sidney, Madrid, New Haven)
2015 Record: 35-13
2015 Cel mai bun Grand Slam: US Open (sferturi)
Turneul Campioanelor: a 5-a apariție (8-5, campioană 2011).

Citește TOTUL despre Turneul Campioanelor Singapore 2015 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă