22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialSimona Halep a câștigat Indian Wells 2015. Victorie incredibilă cu Jelena Jankovic,...

Simona Halep a câștigat Indian Wells 2015. Victorie incredibilă cu Jelena Jankovic, scor 2-6, 7-5, 6-4! “Vă mulțumesc! Știu că, acasă, m-ați urmărit”

Indian Wells 2015. Simona Halep, a treia jucătoare a lumii, a câștigat cel mai important titlu al carierei, Indian Wells 2015, după un meci cu întoarceri de scor incredibile. Românca s-a impus, scor 2-6, 7-5, 6-4, în actul final, contra sârboaicei Jelena Jankovic, cap de serie 18.

“Vreau mai întâi să o felicit pe Jelena. Ești fantastică. Ai făcut o treabă foarte bună în aceste săptămâni. Sunt extrem de bucuroasă că am reușit să câștig azi. Vreau să le mulțumesc tuturor, sponsorilor, organizatorilor, arbitrilor, fizioterapeuților, pentru turneu. Au fost două săptămâni fantastice la Indian Wells. Le mulțumesc românilor, care m-au susținut oriunde, peste tot! Le mulțumesc și celor de acasă, știu că vă uitați la mine”, a spus Simona, după câștigarea meciului.

Vezi și Clasament WTA după Indian Wells: Câte puncte are Simona Halep și câte o despart de Șarapova

Turneul de la Indian Wells, de 1000 puncte, din categoria Premier Mandatory, i-a adus Simonei Halep cel mai important titlu al carierei. Cea mai bună performanță anterioară a Simonei, la această categorie, fusese finala turneului de la Madrid. Însă, în ceea ce privește prestigiul, Indian Wells nu doar că este peste Madrid, ci este considerat, neoficial, al cincilea Grand Slam.

După câștigarea turneului, Simona va primi 610 puncte WTA, având în vedere că până în semifinale și-a apărat punctele de anul trecut (390). De asemenea, românca va primi un cec în valoare de 900.400 dolari.

——-

Live Text Indian Wells 2015Halep – Jankovic: 2-6, 7-5, 6-4

6-4: Break, MECI, Halep!

5-4: Break, Jankovic. Sârboaica a rămas în meci.

Impresionant ce a reulșit Simona în această seară plină de tenis. Românca va servi acum pentru câștigarea celui mai important titlu al carierei.

5-3: Break, Halep.

Câștigarea game-ului pe propriul serviciu ar putea fi un prim semn că românca, nu doar că își dorește, dar că are și puterea să câștige meciul.

4-3: Game, Halep. Românca a luptat incredibil și pentru ultimul punct, în care adversara o egalase de la scorul de 30-0 pentru Simona.

3-3: Break, Halep. Simona face un break important. Acum ar fi momentul să treacă în avantaj cu un serviciu bun, însă mai întâi este important ca Simona să se adune și să nu mai trimită mingi în fileu din poziții bune.

2-3: Break, Jankovic. Românca îi face din nou cadouri adversarei sale. Nu se poate să joci bine și apoi să trimiți, dintr-o poziție excelentă, în fileu.

2-2: Re-break, Halep. Românca suferă pe propriul serviciu, dar reușește să fie incisivă la retur.

Meciul a intrat deja în a doua oră de joc, însă diferența de vârstă dintre Halep (23 ani) și Jankovic (30 ani) nu se simte pe teren. 

1-2: Break, Jankovic. Sârboaica face primul break al setului decisiv, ceea ce înseamnă că își va lua o opțiune serioasă la câștigarea meciului dacă Simona nu va reuși re-break-ul în game-ul următor.

1-1: Game, Jankovic. Sârboaica face un game alb.

1-0: Game, Halep. Simona Halep servește în deschiderea decisivului.

A început setul decisiv. Simona va juca acum pentru totul sau nimic.

7-5: Break, SET, Halep.

6-5: Game, Halep. Simona câștigă primul game, la serviciu, după ce a pierdut două la rând.

5-5: Break, Halep. Fantastic! Simona o egalează pe adversara sa. Se impune pe serviciul adversarei chiar în game-ul în care lupta pentru a rămâne în meci. 

Doar 2 game-uri, pe propriul serviciu a câștigat Halep în acest set, iar acum Jankovic servește pentru câștigarea turneului.

4-5: Break, Jankovic. Simona nu reușește nici de această dată să-și câștige game-ul.

Românca luptă foarte mult, se vede acest lucru, însă este important ca și psihicul să o ajute în aceste momente. 

4-4: Break, Halep. Meciul devine unul extrem de strâns, după Simona a echilibrat raportul de forțe.

3-4: Break, Jankovic. Sârboaica face din nou break și șansele româncei sunt tot mai mici.

3-3: Break, Halep. Simona reușește un break uriaș și reintră în joc. Niciun punct nu a câștigat adversara pe propriul serviciu.

2-3: Game, Halep. Simona a dat totul în acest game și a reușit, în cele din urmă să-l câștige, cu o lovitură din săritură. Este incredibil ce rezistență poate opune sârboaica. Chiar și atunci când atacă Simona, adversara sa este de neclintit. Jankovic și-a îmbunătățit jocul, însă Simona a arătat că ar putea găsi o cale spre victorie. Rămâne de văzut cum va gestiona românca finalul de set.

1-3: Game, Jankovic.

Relatând la rece ceea ce se întâmplă în acest moment pe teren, românca se îndreaptă încet și sigur către un eșec. Simona a arătat de multe ori că poate reveni, însă acest lucru se întâmpla încă din debutul setului secund (în cazul în care îl pierdea pe primul). Acum nu mai poate fi vorba de o revenire a Simonei, care pare să sufere în continuare la capitol psihic. Este neașteptat ceea ce se întâmplă pe teren. Cu atât mai mult cu cât Jelena este o jucătoare de bătut, nu oricum, ci chiar la scor, ar trebui ca Simona să preia conducerea.

1-2: Break, Jankovic. Sârboaica preia conducerea și în al doilea set. 

Statisticile arată că adversara stă mai bine la jocul la fileu, cu un procentaj de reușită de 70%, față de doar 50%, pentru Simona.

1-1: Game, Jankovic. Sârboaica reușește al doilea game alb al său. Românca nu are niciunul.

Statisticile confirmă un prim set cu multe erori, făcut de cele două: 18-15 (erori neforțate, cele mai multe ale Simonei), 2-3 (duble greșeli, cele mai multe ale Jelenei).

Ion Țiriac, aflat în tribune, s-a a dezaprobat din cap ceea ce a văzut pe teren și în startul setului al doilea. A fost uluit de o minge a adversarei.

1-0: Game, Halep.

A început setul al doilea, din nou cu Simona la serviciu.

În pauză, Simona și-a schimbat un bandaj de la picior, lucru pe care l-a mai făcut în acest turneu. Probabil o deranja în timpul jocului.

2-6: Game, SET, Jankovic.

Este clar și din statistici că sârboaica nu are neapărat celmai bun joc, ci profită din plin de erorile din jocul Simonei. Jankovic are un prim serviciu foarte bun, peste al Simonei, însă la cel de-al doilea stă extrem de slab.

2-5: Break, Jankovic. Și de această dată Halep a avut 40-15 și a fost egalată de adversară, apoi învinsă. Jocul româncei este foarte slab, din cauza greșelilor comise.

2-4: Game, Jankovic. Adversara a revenit în acest game de la scorul de 40-0, pentru Halep. Este clar că startul de meci îi aparține sârboaicei, românca va trebui să țină pasul cu adversara sa.

În pauză ambii antrenori au intrat pe teren. Atât Halep, cât și Jankovic, au cerut sfaturi antrenorilor lor. Foarte rar se întâmplă așa ceva, chiar și într-o finală, mai ales la începutul meciului. Este un semn al tensiunii partidei.

2-3: Break, Jankovic. Meciul este foarte dificil, cel puțin în deschidere, deoarece rămâne de văzut cât timp o va ține combustibilul pe jucătoarea de 30 de ani, care a avut și mai multe accidentări în ultimul an.

2-2: Game, Jankovic. Game alb, reușit de adversară, însă nu fără aportul Simonei, care a greșit, copilărește, mai multe mingi la retur.

2-1: Game, Halep. Românca își îmbunătățește serviciul și pierde un singur punct de această dată.

1-1: Re-break, Halep. Meciul începe cu break-uri. Simona a reușit și o lovitură superbă, din încheietură. Între timp, arbitrul de scaun are o decizie întârziată, strigând net în mijlocul punctului.

0-1: Break, Jankovic. Meciul a început cu multe greșeli și de o parte și de cealaltă, însă un lucru este clar, niciuna dintre cele două nu va ceda ușor puncte. Sârboaica a avut și ceva mai mult noroc decât Halep la acest prim punct. Românca a comis de asemenea prima dublă greșeală a meciului. Nu mai puțin de 9 minute a durat acest game, incredibil de lung.

Se joacă deja de 8 minute primul game. Este incredibil de strâns acest debut de partidă.

0-0: A început partida, cu Simona Halep la serviciu.

Simona Halep este a doua româncă din istorie care ajunge în finalele Indian Wells, după Irina Spîrlea, care acum 18 ani pierdea în fața americancei Lindsey Davenport.

ora 20.06: Simona și Jelena au început încălzirea.

ora 20.03: Jucătoarele au intrat pe teren.

ora 20.00: Publicul începe să se adune pe arena centrală de la Indian Wells. Cele două jucătoare își vor face apariție pe teren în scurt timp. Mai întâi vor face încălzirea după care va începe lupta pentru titlul de 1000 de puncte.

Evenimentul din această seară a început cu o ceremonie grandioasă, în care s-a intonat imnul SUA și a avut loc și un show aviatic.

——-

UPDATE 22 martieSimona Halep, cap de serie numărul 3, dispută, duminică, de la ora 20.00 (ora României), finala turneului de la Indian Wells, care i-ar putea aduce cel mai important titlu al carierei. Românca o va întâlni, în ultimul act, pe Jelena Jankovic, cap de serie 18.

Organizatorii au actualizat programul zilei de duminică, ultima din acest turneu. Pe arena centrală se vor disputa, de la ora 11.00 (20.00, România), finala turneului WTA, iar în continuare, dar nu mai devreme de ora 13.00 (22.00), va avea loc finala masculină, dintre Novak Djokovic și Roger Federer.

Citește aici avancronica meciului Indian Wells 2015: Halep vs Jankovic. “Al cincilea Grand Slam” are o favorită

——–

Simona Halep și Jelena Jankovic se vor duela pentru a cincea oară în cariera lor, până acum scorul fiind de 3-1, în favoarea româncei. Finala se va disputa duminică, într-o zi în care meciurile încep de la ora 20.00 (ora României). Duminică vor avea loc ultimele două meciuri ale turneului, finala de la feminin, respectiv cea de la masculin. În cazul în care va fi programat al doilea, meciul Simonei va începe în jurul orei 22.00.

Simona Halep a avut parte de o veste incredibilă înaintea semifinalei cu Williams. Liderul mondial și-a anunțat abandonul chiar înaintea partidei, astfel că Simona s-a calificat în finală fără să joace niciun minut în fața americancei.

Citește și Indian Wells 2015: Simona Halep a trecut de Serena Williams. La un pas de cel mai mare titlu al carierei!

Jelena Jankovic a trecut, în semifinale, de Sabine Lisicki, a 24-a favorită, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-1, după o oră și 56 de minute de joc. Jucătoarea din Serbia a reușit o revenire senzațională în fața nemțoaicei, care la scorul de 2-1 și 30-0, în setul al doilea părea favorită clară.

Citește și Williams: “Niciodată nu am visat că aș putea face asta.” Mesajul liderului WTA după abandonul în fața Simonei Halep

Turneul de la Indian Wells este primul de categorie Premier Mandatory pe care Simona Halep și l-ar putea trece în palmares. Indian Wells este cel mai important turneu după cele patru de Grand Slam, din cadrul circuitului WTA.

Cele mai citite

Candidata naționalistă Gordana Siljanovska – Davkova este favorită în turul al doilea al alegerilor în Macedonia de Nord

Gordana Siljanovska - Davkova, candidata opoziției naționaliste din Macedonia de Nord, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale și are șanse mari să câștige...

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...
Ultima oră
Pe aceeași temă