13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialWTA Toronto: Simona Halep, calificată în OPTIMI, după ce a trecut de...

WTA Toronto: Simona Halep, calificată în OPTIMI, după ce a trecut de Jankovic. Debut cu dreptul pe hardul american

Simona Halep, cap de serie numărul 2, s-a calificat în optimile turneului de categorie Premier 5 de la Toronto, pe tabloul de simplu. Românca a eliminat-o pe Jelena Jankovic, 23 WTA, cu scorul de 6-3, 6-4.

Simona Halep a avut o revenire foarte bună în circuitul WTA, după ce s-a impus fără probleme, la primul său meci după o lună de pauză, în fața numărul 23 mondial. Românca a avut acces liber în runda anterioară, însă adversara sa, în vâstă de 30 de ani, eliminase una dintre tinerele staruri, Caroline Garcia (38 WTA).

În optimile turneului Rogers Cup, Halep va evolua împotriva învingătoarei dintre Angelique Kerber, cap de serie 13 și Monica Puig (96 WTA). Cele două vor evolua în decursul dimineții de joi (seara de miercuri în Canada).

Halep se află într-o strânsă cursă cu jucătoarele de sub ea din clasament, Petra Kvitova și Caroline Wozniacki, astfel că ea trebuie să adune mai multe puncte decât cele două pentru a rămâne pe locul 3 mondial și săptămâna viitoare.

—-

LIVE TEXT HALEP – JANKOVIC: 6-3, 6-4

6-4: Game, MECI, Halep.

5-4: Game, Jankovic. Sportiva din Serbia nu vrea să renunțe la acest meci și reușește să câștige un game alb. Simona și-ar fi dorit să încheie aici partida, dar nu a avut nicio șansă. Este important însă să-și mențină serviciul foarte bun și în următorul game, care ar putea fi ultimul din acest meci. Halep servește pentru meci!

5-3: Game, Halep. Poate cel mai dificil game al acestui set secund se încheie cu victoria româncei. Este încă un pas important făcut de Simona pentru câștigarea acestei partide.

4-3: Game, Jankovic. Sârboaica este tot mai greu de învins pe serviciul său. În schimb românca are un serviciu foarte bun, care, dacă îl menține la același nivel, îi va aduce victoria.

4-2: Game, Halep. Românca supraviețuiește unui punct cu un raliu lung la fileu și cu o decizie contestabilă a arbitrului. Acesta din urmă a decis rejucarea punctului cu toate că s-ar fi impus acordarea lui Simonei Halep.

3-2: Game, Jankovic. Meciul continuă cu puncte pe serviciu. Un singur break a fost făcut până acum și acela de către Simona Halep.

3-1: Game, Halep. Românca a revenit senzațional în acest punct, de la 15-40. Jankovic a picat un prim test al meciului, iar Simona pare să aibă cale liberă spre câștigarea partidei.

2-1: Game, Jankovic. Sârboaica își câștigă game-ul la serviciu. În pauza dintre game-uri ea își cheamă antrenorul, însă îi spune acestuia că este nemulțumită de mai multe lucruri, inclusiv de deciziile lui sau de direcția în care bate vântul. Este clar că Jankovic suferă de o cădere în aceste momente, iar Halep trebuie să profite de acest lucru.

2-0: Game, Halep. Spectacol, la Toronto! Simona a reușit punctul turneului într-un schimb de mingi la fileu. Românca pare să-și fi intrat în ritm, iar în acest moment o domină radical pe Jankovic.

1-0: BREAK, Halep. Românca face primul break al meciului. Simona i-a urmat sfatul lui Cahill și a dat totul în acest prim game. A fost mult mai curajoasă, iar mingile sale au găsit mult mai bine terenul.

A început setul secund, cu Jankovic la serviciu.

La pauza dintre seturi Simona a primit sfaturi de la Darren Cahill, antrenorul său. Acesta i-a spus să dea totul mai ales în prima parte a setului secund deoarece primele 3 game-uri vor fi decisive.

6-3: Game, SET, Halep. Simona închide primul set pe propriul serviciu. Românca nu se poate spune că a avut adversară în prima rundă. Rămâne însă partea a doua a meciului, care ar putea fi mult mai dificilă, mai ales la cum ne-a obișnuit românca în această vară.

5-3: Game, Jankovic. Meciul continuă cu puncte făcute pe serviciu, niciun break până acum. Românca va avea din nou ocazia să închidă primul set, de această dată pe serviciul său.

5-2: Game, Halep. Românca a fost aproape de un game alb, însă a comis o a doua dublă greșeală în acest meci și astfel i-a cedat un punct sârboaicei. Simona are acum șansa de a încheia primul set după mai puțin de 45 de minute.

4-2: Game, Jankovic. Sârboaica își câștigă game-ul după ce a revenit, fiind în prima parte condusă de Halep. Românca este uneori surprinsă de curajul sârboaicei de a se aventura la fileu și se regăsește în situații destul de dificile.

4-1: Game, Halep. Simona revine pe propriul serviciu și reușește să-și mențină avantajul de 3 puncte. Partida este deocamdată dominată de Halep, însă sârboaica încă nu a arătat tot ce știe. Jankovic este capabilă de un joc mult mai riscant, dar în același timp care să aducă mai multe puncte.

3-1: Game, Jankovic. Jucătoarea din Serbia câștigă primul punct pe serviciul său. Românca a fost foarte aproape de 4-0, dar a Jankovic a revenit.

3-0: Game, Halep. Românca își face din nou serviciul, fără ca adversara să-i pună mari probleme. Simona a comis totuși prima sa dublă greșeală.

2-0: Break, Halep. Start foarte bun pentru româncă, o forțează pe sârboaică să facă greșeli. Este important ca Simona să-și mențină ritmul, deoarece aceasta a fost principala sa problemă în sezoanele de zgură și iarbă, ambele ratate.

1-0: Game, Halep. Românca își câștigă primul serviciu. Halep începe cu punct sezonul american.

Ora 21.00: A început meciul. Halep debutează în sezonul american US Open Series.

UPDATE 20.42: Partida care precede meciul Simonei Halep s-a încheiat, iar românca și jucătoarea din Serbia vor intra pe teren în câteva minute. În meciul anterior, Daria Gavrilova (40 WTA), a reușit o eliminare surpriză după ce a trecut de a șaptea favorită, Lucie Safarova. Halep ar putea-o întâlni pe Gavrilova doar în finală, ceea ce este puțin probabil.

UPDATE 20.00: Partida va începe mai târziu decât ora la care era programată inițial deoarece meciul de dinainte încă nu s-a încheiat. La această oră se înfruntă pe arena centrală Lucie Safarova și Daria Gavrilova, care au intrat în setul al treilea.

—-

Simona Halep, 3 WTA și a doua favorită, debutează, miercuri, în sezonul american de hard. Ea o întâlnește în prima sa partidă, în runda a doua a turneului Premier 5 de la Toronto, pe sârboaica Jelena Jankovic, 23 WTA.

După ce a eșuat în sezoanele de zgură și de iarbă, Halep vrea să revină la cea mai bună formă a sa pe hard, aceeași suprafață de joc pe care, la începutul anului 2015, dădea lovitură după lovitură. Cu două mari turnee câștigate în primele luni ale anului, Dubai Premier 5 și Indian Wells Premier Mandatory, suprafața de hard îi poate da speranțe româncei.

Citește și Halep, urmărită de sinuciderea vărului său. Cum explică evoluția slabă din WTA

Alături de Darren Cahill, prin intermediul programului dezvoltat de sponsorul tehnic al româncei, Addidas, dar și cu Răzvan Sabău, în echipă temporar, Halep vrea să ajungă cât mai sus în SUA. Românca a șocat totuși, la conferința de presă, atunci când a spus că nu mai are așteptări de la ea și că vrea doar să ajungă să câștige fiecare punct, fiecare meci.

Adversara româncei, Jankovic, este o cunoștință mai veche, cele două întâlnindu-se de 5 ori până acum, ultimele patru fiind toate victorii pentru Simona, inclusiv finala de la Indian Wells. În vârstă de 30 de ani, Jankovic a arătat o formă bună în 2015, iar experiența sa vastă a fost mereu un as pe care l-a folosit în caz de nevoie.

Dacă Halep și-a luat pauză după turneul de la Wimbledon, sârboaica a mai evoluat în două competiții, Istanbul (WTA International), unde a cedat în primul tur (Urszula Radwanska) și ITF-ul de la Nanchang, pe care l-a câștigat (a evoluat doar cu jucătoare din afara primei sute mondiale).

La Toronto, Halep a avut acces liber în primul tur datorită faptului că se numără printre primele 8 favorite, în timp ce Jankovic a eliminat-o pe Caroline Garcia (Franţa, 38 WTA), cu scorul de 7-6 (4), 6-2, după o oră şi 38 de minute. A fost o victorie impresionantă a sportivei din Serbia, în condițiile în care franțuzoaica, de doar 21 ani, este una dintre noile staruri din WTA.

Halep își începe parcursul într-un sezon al necunoscutelor, care ar putea fi deopotrivă un mare succes pentru ea dar și un eșec greu de depășit. Ea va evolua pe arena centrală, în lumina reflectoarelor, iar tribunele se anunță pline la ora meciului, având în vedere interesul uriaș pentru revenirea Simonei Halep în circuit.

Citește și Irina Begu, eliminată în primul tur la turneul WTA de la Toronto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă