16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialLitigiul care afectează imaginea lui Gheorghe Hagi

Litigiul care afectează imaginea lui Gheorghe Hagi

Viitorul Constanţa susţine, într‑un comunicat de presă, că presupunerile Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN) privind intenţia clubului de a-i rezilia unilateral contractul lui Vasilică Cristocea afectează imaginea grupării şi pe cea a lui Gheorghe Hagi. 

„Presupunerile AFAN-ului legate de intenţiile noastre viitoare de a înceta raporturile contractuale cu jucătorul (n.r. – Vasilică Cristocea) nu îl protejează pe acesta, ci afectează imaginea clubului FC Viitorul Constanta şi, implicit, a lui Gheorghe Hagi“, susţine conducerea FC Viitorul pe site-ul oficial.

Comunicatul de presă remis, luni, de AFAN reprezintă, conform oficialilor constănţeni, „un atac direct la adresa clubului” şi urmăreşte „mai multe interese, inclusiv modificarea Regulamentului pentru Statutul şi Transferul Jucătorului de Fotbal“.

Conducerea FC Viitorul menţionează că AFAN a omis să transmită opiniei publice faptul că cererea lui Vasilică Cristocea formulată în contradictoriu cu clubul a fost respinsă de toate instanţele sportive din România, dar cu toate acestea el a primit toate drepturile salariale cuvenite, i-a fost dublat salariul, a participat la jocurile oficiale şi amicale, precum şi la programul de pregătire din ţară şi din străinătate.

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România a anunţat că îl sprijină la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) pe jucătorul Vasilică Cristocea în litigiul acestuia cu Viitorul Constanţa, grupare la care activează în prezent.

Conform unui comunicat remis, luni, agenţiei Mediafax, AFAN îi va asigura lui Cristocea asistenţa juridică necesară demersului întreprins pe plan internaţional după ce instanţele sportive interne au judecat „eronat“ memoriul fotbalistului privind denunţarea unilaterală a contractului de către gruparea condusă de Gheorghe Hagi.  

Doar o înfrângere

Echipa constănţeană aşteaptă reluarea campionatului, primul joc oficial al anului fiind programat luni. În cadrul pregătirii de iarnă, Viitorul a disputat şapte partide amicale. La fel ca în campionat, unde a realizat cele mai multe egaluri (9), în amicale, rezultatele cele mai întâlnite au fost remizele. Viitorul a terminat la egalitate patru partide disputate în cantonamentele din Antalya, a câştigat două jocuri şi a pierdut o singură confruntare.

 

Cele mai citite

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu...

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...
Ultima oră
Pe aceeași temă