21 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialLipa, tot la Mira

Lipa, tot la Mira

Numirea Elisabetei Lipa in functia de presedinte al Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti, in locul lui Marcel Popescu, care, foarte probabil, ar fi preluat conducerea Consiliului de Administratie al institutiei din stefan cel Mare, nu s-a materializat pana in prezent. Suparata, fosta mare canotoare considera tergiversarea o umilinta pe care nu o merita.

Elisabeta Lipa se simte umilita
Ministrul Internelor si Reformei Administrative (MIRA), Cristian David, a dat de inteles ca la inceputul lunii octombrie va semna un document oficial potrivit caruia Elisabeta Lipa va deveni seful clubului la care a fost legitimata in intreaga sa cariera sportiva, dar deocamdata nu s-a facut nici un gest in acest sens. Intarzierea si starea de incertitudine create nu au lasat-o indiferenta pe Elisabeta Lipa, care isi continua activitatea ca director adjunct al Directiei Generale de Informare si Relatii Publice intr-o aparenta normalitate. "Pentru mine este o umilinta ca pana acum nu am primit nici un raspuns vizavi de numirea mea la conducerea clubului Dinamo. De la portar pana la ultimul etaj (n.r. – de la sediul Ministerului unde isi desfasoara activitatea), toata lumea ma felicita si ma intreaba cand imi iau postul in primire, iar eu nu am ce spune pentru ca nu stiu mai multe decat ei.

Oricum, o masura trebuie sa se ia, dar nu inteleg de ce nu mi se spune nimic: ori-ori. Daca m-as fi dus eu si as fi cerut numirea pe acest post, as fi inteles sa ma zbat pentru el. Dar lucrurile nu au stat deloc asa. Am fost chemata la cabinetul ministrului, care mi-a propus sa preiau conducerea clubului si am acceptat cu placere", a spus Elisabeta Lipa, care nu se mai gandeste la o strategie manageriala de conducere a clubului. "La ce strategii sa ma gandesc atata vreme cat nici nu stiu daca o sa fiu numita la conducerea clubului? Elaborarea unor astfel de planuri implica o concentrare a intregii atentii, or in momentul de fata nu se poate vorbi de asa ceva in cazul meu", a mai spus fosta sportiva.

Marcel Popescu nu se streseaza
La polul opus, Marcel Popescu, actualul conducator al clubului din "Groapa", nu s-a aratat stresat de eventuala sa schimbare din functie. "Momentan nu ma gandesc decat la pregatirea raportului de analiza a activitatii  pentru sfarsitul de an si constat cu placere ca din nou vom fi clubul numarul unu din tara, pentru ca avem un punctaj dublu fata de celelalte cluburi. Impreuna cu echipa mea lucram la planul de eficientizare economica a clubului. Dupa cum stiti, o buna parte a banilor provin din autofinantare si trebuie sa terminam lucrarile pe care le-am inceput. si aici amintesc doar sala de jocuri careia pana la finalul anului sper sa ii punem acoperisul.     Credeti-ma ca nu am timp sa ma gandesc la momentul in care va trebui sa predau stafeta.

Oricum, sufletul meu sunt Dinamo si sportul, cum am declarat-o in mai multe randuri. Voi ramane sa ajut in continuare clubul, mai ales ca, prin realizarile pe care le-am avut in cei  noua ani petrecuti la carma acestuia, am obtinut rezultate notabile", a spus Marcel Popescu.
In ultima vreme s-a vehiculat ca principalul motiv care ar sta la schimbarea presedintelui CS Dinamo ar fi imbunatatirea imaginii clubului prin aducerea la conducerea sa a unei personalitati de renume international din lumea sportului. Cum numirea Elisabetei Lipa intarzie, se pare ca, pana la urma, in balanta ministrului David au cantarit mai mult experienta si realizarile manageriale ale  lui Marcel Popescu decat renumele de cea mai mare canotoare a tuturor timpurilor al fostei sportive.

»  Marcel Popescu are si sprijinul unor persoane importante din Consiliul de Administratie al FC Dinamo pentru a ramane in functie. Actionarii clubului de fotbal cu "trecere" la ministrul David spun ca au colaborat excelent cu Marcel Popescu si acesta, ajutat si de rezultatele de exceptie ale CS Dinamo din ultimii ani, ar trebui sa isi continue activitatea.

Cele mai citite

Aproape 3.000 de cetăţeni străini au încercat să treacă ilegal frontiera în primele 8 luni

Cele mai tranzitate frontiere au fost cea cu Ungaria, peste 12 milioane de persoane și cu Bulgaria, aproape 7 milioane de persoane O analiză a...

Asfaltul se odihnește. Planeta ia o pauză de la viteză

22 septembrie a fost decretată Ziua mondială fără mașini Mesajul e clar și fără echivoc, descurajarea utilizării automobilului personal sau de serviciu, în favoarea deplasării...

Topor vechi de 4.000 de ani găsit de către miner din Gorj, la prima căutare cu detectorul de metale

Un topor vechi de aproximativ 4.000 de ani, din clasa „Tezaur“, a fost descoperit în comuna gorjeană Cătunele, într-o pădure din satul Lupoaia. Piesa este...
Ultima oră
Pe aceeași temă