19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialLiderul UDMR Mureş: Viitorul maghiarilor ardeleni trebuie construit cu muncă şi consecvenţă

Liderul UDMR Mureş: Viitorul maghiarilor ardeleni trebuie construit cu muncă şi consecvenţă

Preşedintele UDMR Mureş, Kelemen Attila, a declarat, marţi, la manifestările organizate la Monumentul Secuilor Martiri din Târgu Mureş, cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, că “viitorul maghiarilor ardeleni trebuie construit cu muncă şi consecvenţă“, potrivit Mediafax.

La manifestarea organizată de UDMR la Monumentul Secuilor Martiri din Târgu Mureş, unde au fost prezente aproape 3.000 de persoane, au participat oficialităţi locale şi senatorul Frunda Gyorgy.

În faţa miilor de participanţi la manifestare, au fost citite mesajele preşedinţilor şi premierilor României şi Ungariei cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, au fost ţinute discursuri şi au fost depuse coronae de flori de către oficialităţile locale.

Preşedintele UDMR Mureş, deputatul Kelemen Attila, a spus, în discursul său, că acţiunea de la Târgu Mureş constituie apogeul manifestărilor de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, organizate în 73 de localităţi ale judeţului.

El a ridicat, în discursul său, problema bilingvismului, cerând ca acesta să fie real şi să nu mai se traducă, spre exemplu, pe plăcuţele indicatoare, numele străzii Primăverii cu “Primăverii utca”, în Târgu Mureş.

Kelemen Attila a arătat că ar fi pus această problemă în faţa prefectului de Mureş, Marius Paşcan, şi a primarului din Târgu Mureş, Dorin Florea, dacă aceştia ar fi participat la manifestare.

Kelemen Attila le-a spus celor prezenţi că trebuie să fie consecvenţi pentru a-şi putea rezolva problemele.

“Viitorul maghiarilor ardeleni trebuie construit cu muncă şi consecvenţă, nu împotriva cuiva, ci în interesul comunităţii”, a spus el.

 

Cele mai citite

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...
Ultima oră
Pe aceeași temă