16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialLiderul PD, pe primul loc în cadrul alegerilor primare din cadrul stângii...

Liderul PD, pe primul loc în cadrul alegerilor primare din cadrul stângii italiene – exit-poll

Liderul Partidului Democrat, Pier Luigi Bersani, se află pe primul loc la alegerile primare ale stângii italiene, cu 44 la sută din voturi, potrivit unui sondaj efectuat la ieşirea de urne şi difuzat duminică de televiziunea Rai News, care a subliniat existenţa unei “puternice marje de eroare”, potrivit Mediafax.

 

Sondajul, efectuat de institutul Piepoli şi citat de AFP îl creditează cu 36 la sută din voturi pe Matteo Renzi, tânărul primar al Florenţei.

Dacă cifrele se vor confirma, aceasta înseamnă că va avea loc un al doilea tur de scrutin duminica viitoare, pentru departajarea favoriţilor.

Sondajul a fost difuzat în jurul orei 19.15 GMT (21.15 ora României), după închiderea oficială a birourilor de vot, cu un sfert de oră mai devreme, dar în timp ce mii de alegători încă aşteptau să voteze.

Pe locul al treilea, cu 16 la sută din voturi, s-a situat Nichi Vendola, liderul partidului de extremă stânga SEL (Stânga, Ecologie şi Libertate) şi preşedinte al regiunii Puglia.

Ceilalţi doi candidaţi în cursă ar obţine, potrivit sondajului, 3 la sută Laura Puppato, lidera deputaţilor PD din regiunea Veneţia, şi 1 la sută Bruno Tabacci, un fost parlamentar democrat-creştin.

 

Cele mai citite

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă