12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialLiderii sindicali se arata surprinsi de plecarea prematura a sindicalistilor de la...

Liderii sindicali se arata surprinsi de plecarea prematura a sindicalistilor de la miting

Sindicalistii au inceput dupa ora 12:00 sa paraseasca in masa Piata Victoriei, la aceasta ora ramanand mai putin de jumatate din cei prezenti initial, iar liderii sindicali se arata surprinsi de decizia acestora, in conditiile in care se convenise plecarea de la miting incepand de la 13:00, informeaza Newsin.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, Marius Militaru, declara in urma cu putin timp ca aproximativ 5.000 de sindicalisti au plecat de la mitingul din Piata Victoriei, la care participau in continuare 10.000 de oameni.

"Habar n-am ce se intampla, noi am hotarat sa parasim Piata Victoriei incepand cu ora 13. Nu stiu ce i-a determinat sa se indrepte catre autocare", a declarat pentru NewsIn vicepresedintele Cartel Alfa, Octavian Luca.

Reprezentantii federatiilor sindicale din tara au inceput sa paraseasca Piata Victoriei incepand cu ora 11:45, insa cei mai multi au plecat dupa discursul presedintelui CNSLR Fratia, Marius Petcu. Dupa el a urmat presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor, moment in care sindicalistii au inceput sa plece.

Manifestatia organizata de Alianta Bugetarilor, la care a fost anuntata participarea a 20.000 de sindicalisti in Piata Victoriei, a fost deschisa de liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, in jurul orei 11:00, manifestantii scandand lozinci antiguvernamentale.

Inainte de inceperea mitingului, aproximativ 6.000 de sindicalisti se adunasera in Piata Victoriei la mitingul Aliantei Bugetarilor, potrivit purtatorului de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti.

Lista revendicarilor incepe cu salariile, mai exact cu refacerea grilei din Legea unica, initiativa la care chiar premierul Boc i-a invitat, luni, pe sindicalisti, cu conditia "respectarii constrangerilor bugetare". Sindicalistii mai cer un salariu minim pe economie de 740 lei in 2010 si de 1.300 lei in 2014, majorarea pensiilor, asigurarea protectiei lucratorilor aflati temporar fara loc de munca si dezvoltarea economiei nationale, in sensul sustinerii unitatilor economice, dupa cum a declarat vicepresedintele Cartel Alfa, Octavian Luca.

La miting participa reprezentantii principalelor centrale sindicale (BNS, CSDR, CNSLR-Fratia si Cartel Alfa), insa sunt anuntate intariri dinspre Alianta Bugetarilor si Uniunea Nationala a Studentilor din Romania, reprezentantii acesteia din urma declarandu-se solidari cu bugetarii si dorind sa reclame, si cu acest prilej, propriile probleme, printre care aceea a nereprezentarii in senatele universitatilor, potrivit noii legi a educatiei.

Mitingul se va desfasura in Piata Victoriei pana la ora 14:30. Dupa terminarea protestului, manifestantii vor putea parasi Piata Victoriei pana la ora 16:30, potrivit Jandarmeriei.

Cele mai citite

Patru din zece români consumă alimente pe bază de plante (studiu)

Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de...

Se deschide cel mai mare mall din Capitală. Se fac angajări

Se pregătește deschiderea celui mai mare mall din Capitală și vor fi angajați sute de oameni. Militari Shopping se va transforma în cel mai...

Românii sunt invitați să se angajeze în armată, într-un moment de criză internațională. Un soldat profesionist câștigă peste 5000 de lei net

Deși nu se ia în calcul reintroducerea serviciului militar obligatoriu, Ministerul Apărării Naționale (MApN) va organiza o nouă campanie de recrutare de soldați și...
Ultima oră
Pe aceeași temă