16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialLiderii propriului partid îi cer Angelei Merkel să schimbe politica privind IMIGRANȚII

Liderii propriului partid îi cer Angelei Merkel să schimbe politica privind IMIGRANȚII

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, este supusă unor presiuni intense din interiorul propriului partid – Uniunea Creştin Democrată (CDU), informează Mediafax.

CDU dorește ca Merkel să schimbe linia politică privind acceptarea imigranţilor extracomunitari, situaţia fiind din ce în ce mai tensionată.

Premierul Bavariei, Horst Seehofer, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), a pus-o într-o situaţie delicată pe Angela Merkel din nou, cerându-i clar vineri să limiteze numărul refugiaţilor care ajung în Germania.

Uniunea Creştin-Socială (CSU) este filiala bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), dar Guvernul din Bavaria contestă de multe luni politicile Berlinului în materie de imigraţie.

Luni, tensiunile s-au extins în Uniunea Creştin-Democrată, mai mulţi lideri cerând-i clar Angelei Merkel să renunţe la flexibilitatea privind primirea imigranţilor.

“Ştim cu toţii că nu mai putem rezista alte săptămâni în care zilnic să ajungă în Germania câte 10.000 de refugiaţi şi imigranţi”, a declarat Jens Spahn, un membru al conducerii CDU, citat de publicaţia Passauer Neuen Presse.

Un alt lider CDU a declarat sub protecţia anonimatului pentru Reuters că, în cazul în care Angela Merkel nu va reuşi să reducă numărul refugiaţilor, riscă să aibă parte de o primire strict formală cu ocazia congresului formaţiunii de centru-dreapta, programat în decembrie.

Aproximativ un milion de extracomunitari ar urma să ajungă în Germania anul acesta, pe fondul abordării flexibile a Guvernului Angela Merkel.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă