17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialLider de 50.000 euro

Lider de 50.000 euro

Oţelul Galaţi a demonstrat faptul că nu e nevoie de investiţii de milioane de euro pentru a crea un lider.

Steaua a cheltuit aproape 7 milioane de euro în această vară pentru a câştiga titlul, dar în acest moment liderul Ligii I la fotbal se numeşte Oţelul Galaţi. Adică o grupare care, în aceeaşi perioadă, a plătit doar 50.000 de euro pentru a-şi asigura serviciile portarului Grahovac, restul jucătorilor fiind fie de la centrul său de copii şi juniori (Râpă, Neagu, Iorga, S.Ilie), fie aduşi liberi de contract (Costin, Sălăgeanu, Giurgiu, Viglianti, Borbely) sau parte a unor schimburi de jucători (Antal, Ochiroşii).

Nu titlu, ci salvare de la retrogradare

Deşi după 9 etape sunt în frunte, cei de la Oţelul nu se gândesc la câştigarea campionatului şi abia îndrăznesc să viseze la un loc de Liga Europa. Preşedintele Marius Stan, care e de ani de zile la Galaţi şi a trăit multe, speră ca această evoluţie bună a echipei sale să umple stadionul de la Dunăre meci de meci (cu Steaua a fost multă lume în tribune!) şi să mai şi aducă investitori la club.

„Este un motiv de mândrie că suntem acolo sus, nu putem să fim ipocriţi să nu recunoaştem. Este adevărat că au trecut doar nouă etape şi poate că am avut o programare mai uşoară, dar uitaţi-vă că aşa-zisele favorite la campionat clachează tocmai cu acele echipe considerate mici. Consider că am obţinut nişte puncte absolut meritate, pe munca din teren, pe atitudinea şi dăruirea jucătorilor. Este posibil să vină şi alţi investitori alături de noi. Deja avem semnale, nu dau deocamdată nume, de la un partener, o bancă, care vrea să semneze un contract de reclamă destul de însemnat. Asta pe lângă un alt investitor cu care suntem într-o relaţie de tatonare de mai mult timp. Mă bucur că munca noastră este apreciată. Nu ne gândim la Liga Campionilor, ci să mai facem 16 puncte, să fim siguri că am scăpat de retrogradare”, a spus Stan.

Faptul că la Galaţi se cheltuie foarte puţin – faţă de alte grupări – este ilustrat şi de salarii, mulţi dintre fotbalişti având sub 50.000 de euro pe an! Încet-încet, conducătorii clubului au „scăpat” de fotbaliştii cu salarii de peste 100.000 de euro, cum ar fi bulgarul Jelev, de exemplu, pentru a aduce în prima formaţie jucători din propria pepinieră, cu 2-3.000 de euro lunar. 

 

Dorinel Munteanu: „Nici în glumă nu revin la Steaua”

Domnule Munteanu, cum se vede lumea de pe primul loc?

Eu nu mi-am înrămat clasamentul, m-am mai întâlnit cu această situaţie şi îmi doresc să continui. Este meritul echipei. Eu cred că nu suntem întâmplător aici, am muncit pentru fiecare punct. Îmi doresc mult mai mult, să rămânem pe poziţiile fruntaşe ale clasamentului, asta înseamnă să avem constanţă în rezultate şi în joc.

Victoria cu Steaua înseamnă şi o mică revanşă personală…

Nu m-a mai interesat Steaua de foarte mult timp. Am obţinut o victorie meritată,  jucătorii au avut o atitudine de luptători adevăraţi, s-au dăruit extraordinar. Cred că echipa noastră a dovedit că merită locul pe care îl ocupă.

Din păcate pentru Oţelul, în Cupa României aţi pierdut la Ploieşti.

Da, şi am fost extrem de dur cu echipa pentru că nu ne-am calificat în optimile Cupei. Din fericire, la meciul cu Steaua am văzut o schimbare totală faţă de meciul din Cupă.

După victoria cu Steaua unii au spus că Gigi Becali v-ar putea lua înapoi la echipa din Ghencea. Ce spuneţi?

De o revenire a mea la Steaua nu se poate vorbi nici în glumă.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă