15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialLet's meet: Un nou concept de socializare

Let’s meet: Un nou concept de socializare

Evenimentul de lansare a conceptului, Let’s Meet Out, a avut loc în această primăvară şi a adus împreună 56 de persoane singure, în timpul unei cine care a durat patru ore şi a fost urmată de o petrecere ce a reunit aproximativ 70 de bucureşteni.

Recunosc că am urmărit cu oarecare scepticism evoluţia acestui concept în România şi abia acum, după ce m-am convins că el funcţionează, respectiv după ce am aflat că au organizat până acum 14 evenimente, am avut curiozitatea să vorbesc cu întemeietorul lui, Patrick Nordstjærne.

Deşi ideea lui de a crea şi aici un concept asemănător cu cel care în Danemarca funcţionează deja de nouă ani a fost întâmpinată cu un ironic „Bine ai venit în România!”, Patrick, „naiv şi încăpăţânat” a implementat proiectul Let’s Meet în România.

Un Running Dinner românesc

„Vorbim despre ideea de a aduce oamenii singuri împreună. Conceptul iniţial, „Running Diner”, este un concept care se practică pe pieţele vestice.

El ne-a inspirat şi ne-a făcut să creăm şi noi această reţea: o comunitate de oameni singuri care se întâlnesc şi se distrează. Există două diferenţe majore între conceptul „Running Dinner”, aşa cum este el în Vest, şi ceea ce se întâmplă aici în România, „Let’s Meet” respectiv. „Running Dinner” se petrece în ţările vestice în casele oamenilor, „Let’s Meet” nu are loc în casele oamenilor din cauza unor lucruri pe care le-am putea cu uşurinţă intui.

Este vorba despre spaţiul de locuit din România, care este ceva mai mic decât în Vest şi, în plus, deschiderea oamenilor nu este atât de mare ca în ţările vestice. În conceptul iniţial, gazdele, participanţii, pregătesc mâncarea şi merg pe rând de la un apartament la altul unde servesc câte un fel de mâncare. Se formează perechi (este vorba despre opt oameni) care merg pe rând în locuinţa unuia şi servesc masa.

Acesta este conceptul iniţial de la care am pornit, care are succes şi se termină cu o petrecere ce adună toţi participanţii de la eveniment. Iar pe de altă parte, preţurile în România pentru o cină în oraş sunt rezonabile comparativ cu cele din Danemarca, iar noi negociem cu restaurantele şi cluburile unde se desfăşoară evenimentele pentru a obţine un preţ mai bun.”, spune Patrick.

Dar mai ales ţine să sublinieze că Let’s Meet „creează un cadru în care oamenii se întâlnesc, se cunosc şi se distrează, nu este online dating şi nici nu furnizează servicii matrimoniale. Nu se merge pe ideea că noi îţi găsim persoana potrivită. Noi aducem oamenii împreună şi ei hotărăsc. Se cunosc şi apoi este alegerea lor ce fac. Noi doar îi punem în contextul de a fi împreună cu mai mulţi oameni.”

Let’s Meet reuneşte mai multe tipuri de evenimente: Let’s Meet Out, Let’s Meet Spontaneously, Let’s Meet Exclusively, Let’s Meet for Bowling&Beer, Let’s Meet for Brunch. Let’s Meet Spontaneously este un concept pentru cei tineri, între 23 şi 32 de ani. Este practic o petrecere, organizată sâmbătă seara, unde participanţii, cam 30 de persoane, se întâlnesc într-un club. Let’s Meet Exclusively se adresează persoanelor mature care vor să se bucure de o cină în compania altor persoane, patru de sex feminin şi patru de sex masculin.

În cadrul conceptului Let’s Meet Out, cel mai popular, se pare, fiecare cuplu format de agenţie se întâlneşte, sâmbătă, de la ora 19.00, la primul restaurant cu alte trei cupluri alături de care vor petrece 30 de minute pentru un cocktail de început, Wellcome Drink.

La ora 20.00, cei doi vor fi la un alt restaurant, unde vor cina alături de alte trei cupluri, iar la ora 22.00 vor merge pentru desert în al treilea restaurant, unde vor sta la masă alături de alte trei cupluri. La final, toată lumea merge la un After Party.

Cum intrăm în această reţea?

„Practic, cei care vor să participe, merg pe site-ul Let’s Meet şi se înscriu. Informaţiile pe care le solicităm nu sunt multe, cele mai importante sunt numărul de telefon şi adresa de e-mail pentru a şti cum putem ţine legătura cu ei în vederea anunţării evenimentelor. Toate informaţiile pe care participanţii le dau pe site sunt confidenţiale. Doar administratorul site-lui, adică eu, poate vedea acele informaţii. Sunt informaţii de bază care să ne ajute pe noi să găsim un partener potrivit pentru a include persoana în grupuri. Vorbim despre vârstă, nivel de educaţie, profesie, înălţime, dacă sunt fumători sau nu, dacă au copii sau nu.”, spune Patrick.

Mai aflăm de la el că procesul de selecţie începe chiar din prima săptămână când oamenii se înscriu. Practic, ceea ce se vede pe site este un număr de femei şi un număr de bărbaţi, însă ei sunt de categorii de vârste diferite şi „noi trebuie să le echilibrăm, astfel încât dacă avem un număr mare de bărbaţi mai în vârstă să avem şi un număr aproximativ egal de femei cu vârsta de peste 40 de ani, de exemplu, şi acelaşi lucru se întâmplă şi la cei mai tineri.

Apoi, presupunem că un bărbat vrea să cunoască o femeie puţin mai tânără decât el. De asemenea, ne imaginăm că un bărbat ar dori să aibă o parteneră care să nu fie mai înaltă decât el.

Ceea ce aş vrea să subliniez este că acele perechi nu au nici o obligaţie, noi nu încercăm să punem oamenii faţă în faţă cu dragostea vieţii lor. Let’s Meet nu este un serviciu de matrimoniale.”

Seriozitatea, o obligaţie

Una dintre „obligaţiile” partenerilor, subliniată constant de către Patrick Nordstjærne este seriozitatea: „Practic, evenimentele sunt un context în care oamenii se întâlnesc şi evident că dacă cineva vede pe altcineva, altul decât partenerul sau partenera pe care o are, care îi place, este liber să comunice cu persoana respectivă. Oamenii cu care lucrăm, participanţii, sunt foarte educaţi şi inteligenţi şi presupunem că un lucru care vine împreună cu inteligenţa este seriozitatea. Întotdeauna le spunem „este posibil ca persoana cu care te punem noi împreună să nu fie femeia visurilor tale sau bărbatul visurilor tale, însă mai sunt încă 39 de femei acolo sau 39 de bărbaţi cu care poţi să comunici, să socializezi şi poate altcineva îţi place”. Deci scopul nu este să-ţi găsim noi perechea.”

Orice persoană cu vârsta între 23 şi 55 de ani poate intra pe site să vadă categoriile de vârstă şi câte persoane există în acele categorii. Aflăm de la Patrick că la evenimentele pe care le organizează participă mai ales persoane între 26 şi 46 de ani, cel mai mare segment fiind între 26 şi 34 de ani. Această din urmă categorie este destul de echilibrată, referindu-ne la numărul de bărbaţi şi cel de femei, dar nu acelaşi lucru se întâmplă în alte categorii de vârstă. „Un bărbat de peste 36 de ani devine timid sau orgolios, nu ştiu exact. Ne-ar plăcea să avem mai mulţi bărbaţi de peste 36 de ani.”, completează Patrick.

Patrick se uită foarte bine la oamenii care se înscriu, să fie de bună calitate: „Îi numim „cu mintea deschisă”, atractivi, atrăgători. Trebuie să ai mintea deschisă pentru a avea curajul să ieşi şi să cunoşti mulţi oameni. Facem distincţia foarte clar între ceea ce se numeşte întâlnire online, în care oamenii stau în sufrageria lor, în spatele calculatorului, şi pot scrie orice despre ei, cât de frumoşi sunt etc., şi acest tip de socializare. Când îi numim atrăgători, atractivi, nu înseamnă că sunt fotomodele sau foste fotomodele, ci vorbim despre faptul că trebuie să aibă ceva de oferit celorlalţi. Practic, este o metodă inteligentă de a-ţi petrece timpul liber.”

Am încheiat discuţia cu fondatorul Let’s Meet întrebându-l ce-şi doreşte pe viitor: „Vrem ca totul să fie serios, oamenii să fie serioşi, şi ceea ce facem noi să se menţină la un nivel înalt de seriozitate şi cu asta mergem înainte. Pe lângă faptul că vrem să extindem în alte cinci oraşe din România, încercăm tot timpul să îmbunătăţim conceptele, să venim cu idei noi pentru toate categoriile de persoane pe care le avem. În funcţie de ceea ce observăm, ce fel de persoane avem, ce spun şi oamenii care participă la evenimente, adunăm feedback-uri şi încercăm să îmbunătăţim din mers absolut toate evenimentele şi să creăm evenimente noi dacă oamenii îşi doresc asta. “

Cele mai citite

Companiile chinezești câștigă mai multe licitații pentru explorarea petrolului și gazelor din Irak

Companiile din China au câștigat încă cinci oferte pentru explorarea zăcămintelor de petrol și gaze din Irak, a declarat duminică ministrul irakian al petrolului,...

Reacția purtătorului de cuvânt al BOR, după ce Elveția a câștigat Eurovisionul: „Victoria lui Nimeni. Un imn înălţat non-binarităţii”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a reacționat dur după ce interpretul elvețian Nemo a cucerit marele trofeu de la...

Poliția a aplicat amenzi, după ce mai mulți nuntași au blocat o intersecție

Poliția din județul Teleorman a intervenit prompt în urma unui incident în localitatea Buzescu, unde circulația a fost blocată de nuntași, generând disconfort și...
Ultima oră
Pe aceeași temă