12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialLegistul bistritean, judecat pentru luare de mita, vrea sa-si reia postul

Legistul bistritean, judecat pentru luare de mita, vrea sa-si reia postul

Fostul sef al Serviciului de Medicina Legala Bistrita-Nasaud, arestat la inceputul acestui an dupa ce a fost prins in flagrant delict in timp ce primea spaga, vrea sa se intoarca la munca, desi procesul in care este judecat nu s-a finalizat inca.
Dr. Codrin Horea Rebeleanu a depus la Colegiul Medicilor Bistrita-Nasaud o cerere de eliberare a autorizatiei de libera practica, cerere ce va fi analizata marti de membrii colegiului. In martie, Curtea de Apel Cluj l-a pus in libertate pe medic si a stabilit ca pe durata procesului sa nu exercite profesia de medic. In iulie, Tribunalul Suceava, unde se judeca dosarul legistului, a decis ca inculpatul Rebeleanu are dreptul de a se intoarce la serviciu.
"Colegiul Medicilor nu a fost informat oficial niciodata de catre instanta ca dreptul de libera practica al lui Rebeleanu ar fi fost suspendat. Autorizatia de libera practica se solicita anual si se elibereaza in baza cazierului judiciar", a explicat ieri presedintele Colegiului Medicilor Bistrita-Nasaud, dr.Cornel Puiu. Potrivit acestuia, datorita faptului ca Rebeleanu nu are antecedente penale, desi in prezent este judecat pentru infractuni de coruptie, ar putea obtine autorizatia de libera practica. In acest caz Spitalul Judetean Bistrita ar putea fi obligat sa il reangajeze.
In 14 februarie 2007, seful Serviciului de Medicina Legala Bistrita-Nasaud a fost retinut de DNA – Serviciul Teritorial Cluj in timp ce primea suma de 500 de euro si elibera un certificat medico-legal favorabil unui barbat care a ranit o persoana, intr-un accident rutier. Acesta voia mentinerea sub 60 a numarului de zile de ingrijiri medicale acordate victimei.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă