12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialLegea picnicului va interzice grătarele de lângă bloc

Legea picnicului va interzice grătarele de lângă bloc

Grătarele în aer liber, oriunde şi oricum, ar putea deveni o amintire în scurt timp, potrivit  Realitatea.net.

Deputaţii pregătesc un proiect prin care zonele în care vom putea să facem picnic să fie clar delimitate, iar cei care lasă în urma lor maldăre de gunoaie să fie pedepsiţi.

“Cred că pe toţi ne deranjează că în locurile de picnic rămân munţi de gunoaie. Să stabilim locurile în care se pot organiza, reguli pentru deţinătorii şi adiministratorii de terenuri. Iar cei care nu respectă să fie amendaţi”, a declarat Sulfina Barbu, deputat PDL.

“Libertatea omului e să facă grătar unde doreşte dânsul, cu familia, cu prietenii. Să facă omul grătar şi pe casă”, a declarat un bucureştean.

Necesitatea adoptării unei legi a picnicului a fost dezbătută încă din anul 2009. Tot în 2009, la Timişoara, primăria a amenajat un parc pentru picnic, în care timişorenii pot sta pe iarbă şi lua prânzul. Acum, iniţiatorii proiectului speră ca legea să intre în vigoare de 1 mai sau cel târziu la sfârşitul lunii iunie.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă