20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialLe Figaro: Un accident la un depozit din Tulcea ar fi devastator...

Le Figaro: Un accident la un depozit din Tulcea ar fi devastator pentru Dunăre

Dacă un incident similiar cu cel produs în Ungaria, la uzina MAL, s-ar produce la Tulcea, efectele asupra Dunării ar fi devastatoare, potrivit ziare.com.

Şi la Tulcea este stocat “noroi roşu”, asemenea celui din Ungaria, iar un eveniment similar celui din Ungaria ar produce o viitură toxică fatală pentru Delta Dunării, scriu jurnaliştii de la cotidianul Le Figaro.

Dunărea este expusă şi altor catastrofe, pentru că cei 3.000 de kilometri ai săi sunt jalonaţi cu depozite care datează din perioada comunistă, pline de substanţe toxice.

Depozitul de reziduuri minerale de la Tulcea este unul dintre cele mai periculoase locuri, susţine organizaţia ecologistă WWF, citată de jurnaliştii francezi.

Deşi locuitorii din Kolontar, Ungaria, nu se mai află în pericolul unei alte inundaţii, pentru că s-a construit, luni, un dig de protecţie, Dunărea nu este în siguranţă. Potrivit Comisiei internaţionale pentru protecţia Dunării (ICPDR), 150 de sit-uri industriale, mai mult sau mai puţin învechite, se află de-a lungul celor 3.019 de kilometri ai săi.

 

Cele mai citite

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...
Ultima oră
Pe aceeași temă