12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialLavrov: SUA analizează o schemă pentru rezolvarea crizei din Siria, propusă de...

Lavrov: SUA analizează o schemă pentru rezolvarea crizei din Siria, propusă de Rusia

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a declarat că Rusia a prezentat Statelor Unite ale Americii “o propunere concretă” pentru soluţionarea crizei siriene, informează RIA Novosti, citată de Agerpres.

Asfel, ministrul de Externe a declarat că Moscova este “în contact cu Washingtonul”, căruia i-a propus “o schemă absolută concretă pe care ei (americanii) acum o studiază”. El nu a oferit mai multe detalii, însă a precizat că planul nu implică demisia imediată a preşedintelui Bashar al-Assad pentru care pledează SUA şi aliaţii lor din regiune. 

Ministrul rus a mai spus că speră ca să nu dureze prea mult examinarea iniţiativei ruse de către Washington, deoarece propunerile făcute sunt extrem de simple. Acest plan rusesc include între altele şi o încetare a focului în Siria asupra căreia insistă Statele Unite, a indicat Serghei Lavrov. 

Secretarul de stat american, John Kerry, i-a cerut din nou marţi Rusiei ”o încetare a focului imediată’ în Siria, înainte de întâlnirea cu Lavrov la 11 februarie, când este prevăzută o reuniune a Grupului internaţional de sprijin pentru Siria (ISSG), înainte de Conferinţa pentru Securitate de la Munchen (12-14 februarie). 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă