25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialLavrov, despre excluderea Rusiei din G8: Nu ar fi o tragedie

Lavrov, despre excluderea Rusiei din G8: Nu ar fi o tragedie

Excluderea Rusiei din grupul ţărilor puternic industrializate – G8 – “nu ar fi o mare tragedie”, declară ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de AFP, relatează Mediafax.

“Dacă partenerii noştri occidentali cred că acest format este depăşit, asta este”, a afirmat Lavrov într-o conferinţă de presă organizată la Haga.

Citeşte şi: Iaţeniuk nu merge la summitul G7

“Noi nu ne agăţăm de acest format şi nu ar fi o mare tragedie dacă nu ar mai exista G8”, a spus Lavrov.

Ţările occidentale au avertizat Rusia cu excluderea din grupul ţărilor puternic industrializate (G7 + Rusia), din cauza anexării regiunii Crimeea.

“G8 este un club informal. Nimeni nu poate exclude pe altcineva. Dar o eventuală excludere nu ar fi o problemă. Trebuie să se recunoască faptul că regiunea Crimeea are dreptul la autodeterminare”, a insistat Lavrov.

Citeşte şi: Ucraina vrea locul Rusiei în G8

Liderii G7 (Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Statele Unite), reuniţi luni seară la solicitarea preşedintelui american Barack Obama, vor analiza posibilitatea excluderii Rusiei, admisă în organizaţie în 1998.

 

 

 

 

Citeşte şi:

Cele mai citite

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...

Taiwan, lovit de un cutremur

Taiwan a fost lovit de un cutremur cu magnitudine de 5.4, potrivit Reuters. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 25 kilometri. Conform Centrului chinez...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...
Ultima oră
Pe aceeași temă