3.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021
AcasăMediuLava vulcanului Cumbre Vieja se apropie periculos de ocean

Lava vulcanului Cumbre Vieja se apropie periculos de ocean

În noaptea de marţi spre miercuri, un fenomen considerat potenţial periculos de către Institutul de vulcanologie din insulele Canare (Involcan) s-a produs atunci când lava vulcanului care a erupt în urmă cu zece zile pe insula La Palma din arhipelagul spaniol al Canarelor a ajuns la ocean.

Erupția vulcanului Cumbre Vieja de pe insulă s-a produs pe 19 septembrie. Marţi după-amiază, lava se afla la o distanţă de aproximativ 800 de metri de ocean.

Astfel, există teama și riscul producerii de gaze toxice şi particule nocive la contactul dintre lava fierbinte şi apă.

Acest lucru s-a întâmplat la doar câteva ore după ce guvernul a eliberat marţi suma de 10,5 milioane de euro pentru ajutoare directe pentru victimele erupţiei vulcanice, în special pentru cumpărarea de locuinţe.

Autorităţile au declarat stare de dezastru natural pe insula cu o populaţie 85.000 de locuitori, unde fluxurile de lavă au distrus în total 589 de clădiri, inclusiv locuinţe, şi au acoperit 258 de hectare de teren.

Erupţia vulcanică nu a provocat decese sau răniţi, dar a dus la evacuarea a peste 6.000 de persoane.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. S-a ocupat de partea de comunicare a instituției Avocatului Poporului, în calitate de consilier al Avocatului Poporului, în perioada februarie 2015- iulie 2019. Este absolvent și licențiat al trei facultăți: Facultatea de Fizică, Facultatea de Automatizări, Facultatea de Drept, ultima fiind terminată în iulie 2021. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Vremea se strică! Atenționare valabilă pentru toată țara

Vremea se strică! ANM a transmis o informare meteo de precipitații, intensificări ale vântului și polei, valabilă în mare parte din țară de duminică...

Ce ne pregătesc autoritățile de Revelion. Rafila: Nu vor fi măsuri stupide

Ce ne pregătesc autoritățile de Revelion în condițiile în care sunt aplicate noi măsuri pentru prevenirea răspândirii variantei Omicron a SARS COV-2. Potrivit ministrului...

De ce se scumpește pâinea

De ce se scumpește pâinea este o întrebare pe care și-o pun tot mai mulți români. Întrebarea este justificată în condițiile în care România...
Ultima oră
Pe aceeași temă