18.5 C
București
miercuri, 28 septembrie 2022
AcasăMediuLava vulcanului Cumbre Vieja se apropie periculos de ocean

Lava vulcanului Cumbre Vieja se apropie periculos de ocean

În noaptea de marţi spre miercuri, un fenomen considerat potenţial periculos de către Institutul de vulcanologie din insulele Canare (Involcan) s-a produs atunci când lava vulcanului care a erupt în urmă cu zece zile pe insula La Palma din arhipelagul spaniol al Canarelor a ajuns la ocean.

Erupția vulcanului Cumbre Vieja de pe insulă s-a produs pe 19 septembrie. Marţi după-amiază, lava se afla la o distanţă de aproximativ 800 de metri de ocean.

Astfel, există teama și riscul producerii de gaze toxice şi particule nocive la contactul dintre lava fierbinte şi apă.

Acest lucru s-a întâmplat la doar câteva ore după ce guvernul a eliberat marţi suma de 10,5 milioane de euro pentru ajutoare directe pentru victimele erupţiei vulcanice, în special pentru cumpărarea de locuinţe.

Autorităţile au declarat stare de dezastru natural pe insula cu o populaţie 85.000 de locuitori, unde fluxurile de lavă au distrus în total 589 de clădiri, inclusiv locuinţe, şi au acoperit 258 de hectare de teren.

Erupţia vulcanică nu a provocat decese sau răniţi, dar a dus la evacuarea a peste 6.000 de persoane.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Mascarada “Selecționerul”

În rândul infractorilor e celebră schema “Maradona”, dar Răzvan Burleanu a inventat manevra “Selecționerul”. Paote că au mai rămas câteva voci publice care încă erau...

Ciucă a cerut sprijinul Coreei de Sud pentru aderarea României la OCDE

Premierul Nicolae Ciucă a avut o întrevedere cu omologul său sud-coreean Han Duck-soo, prilej cu care demnitarul român a solicitat sprijin pentru aderarea la...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 217: Zelenski acuză referendumurile organizate pe teritoriul țării vecine

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că referendumurile false ale Rusiei au fost "o încercare de a fura teritoriul unui alt stat". ”Recunoaşterea de către...
Ultima oră
Pe aceeași temă