12.7 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialLa un pas de record

La un pas de record

Romania nu a reusit sa devina singura echipa din Europa fara infrangere in actualele preliminarii ale Euro 2008, fiind invinsa de Bulgaria cu 1-0 in penultimul meci din aceasta faza. Esecul nu schimba insa nimic: Romania e deja calificata, Bulgaria vede Euro la televizor.

» Romania joaca miercuri, de la ora 18, ultimul meci din aceste preliminarii, cu Albania, pe stadionul National. Tricolorii spera sa incheie cu o victorie si sa sarbatoreasca prezenta la Euro 2008 alaturi de cat mai multi suporteri. FRF a gasit resursele financiare de a pune in vanzare bilete mai ieftine fata de tarifele practicate pana acum, 10 RON la peluze si 20 RON la tribune, tocmai din dorinta de a atrage cat mai multi fani in tribune.

Fara Mutu, accidentat, Romania a fost lipsita, la Sofia, de sclipirea ofensiva din fata portii. Nu putem spune ca atacul nu si-a creat destule ocazii de a marca, numai ca Nicolita si, mai ales, Daniel Niculae (de trei ori!) au irosit oportunitati foarte bune. De partea cealalta, Bulgaria a inscris inca din minutul 6, printr-o lovitura de cap a lui Dimitrov, la o faza la care intreaga noastra aparare, in frunte cu Lobont, a ramas fara replica.

Deja calificata inca de dinaintea meciului de la Sofia, echipa noastra a fost departe de determinarea aratata in meciurile cu Olanda, de exemplu, sau pragmatismul din jocurile cu Slovenia sau Albania. Tricolorii au evoluat intr-o viteza inferioara celei aratate pana acum si, desi nici Bulgaria nu a facut un joc de exceptie, au pierdut din cauza indeciziei aratate in fata portii adverse si a gafelor din aparare.
Chiar si dupa aceasta infrangere, tricolorii raman pe prima pozitie a clasamentului pe care, probabil, vor si incheia preliminariile. Din pacate, aceasta pozitie nu ne ofera si statut de cap de serie la tragerea la sorti a grupelor Turneului Final, acolo unde, aproape sigur, Romania se va afla in a treia urna valorica. Interesant este faptul ca, speculeaza unii, Romania chiar ar fi vrut sa faca parte din aceasta a treia urna valorica, pierzand intentionat disputa cu Bulgaria tocmai pentru a nu se mentine in urna a 2-a, acolo unde se afla inaintea disputei de la Sofia!

Victor Piturca a vrut sa-l surprinda pe antrenorul Bulgariei, Dimitar Penev, realizand doua schimbari de ultima ora in echipa pe care, initial, o gandise pentru acest meci: Florentin Petre a fost inlocuit cu Nicolita si Marica cu Mazilu. Numai ca, din pacate, nici unul dintre cei doi nu a impresionat, Mazilu parand a fi depasit de miza jocului. De mentionat si faptul ca la acest meci printre tricolori a revenit Razvan Cocis, tinut multa vreme in afara gazonului de o accidentare.
Nationala noastra a revenit inca de sambata noapte la Bucuresti si pana la meciul cu Albania, de miercuri, se afla in cantonament la Mogosoaia. Nici unul dintre jucatori nu este accidentat sau suspendat pentru meciul cu Albania.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Guvernul n-are bani pentru Memorialul rezistenței anticomuniste

Guvernul României subvenționează cu un miliard de lei canalele de streaming Netflix și Disney – adică 200 milioane de euro – dar nu are...

Ziua Europei: Arcul de Triumf va fi iluminat în albastru

Arcul de Triumf va fi iluminat joi, de Ziua Europei, în albastru, a anunțat Primăria Capitalei. Alte manifestări dedicate Zilei Europa vor avea loc...

Ucrainenii au dejucat un plan de asasinare a lui Zelenski chiar în ziua învestirii lui Putin la Moscova

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță destructurarea unei rețele organizate de FSB care a recrutat doi colonei ai serviciilor ucrainene, pentru a-l asasina...
Ultima oră
Pe aceeași temă