12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialLa Tortilla, un fast-food mai spalat

La Tortilla, un fast-food mai spalat

Fac parte dintre cei care, chiar si morti de foame, nu ar intra intr-un fast-food. E drept, mai fac cate o exceptie si intru la Sheriff’s pentru un suc de portocale sau de mere cu morcov, singurul motiv pertinent pentru care mi se pare justificat sa intri la Sheriff’s.
Cu cateva zile in urma, pentru ca am gasit inchis un loc in care voiam sa mergem si pentru ca eram prea flamanzi sa cautam un altul, am zis sa incercam la "La Tortilla", pe Splaiul Independentei 2F, vizavi de Palatul de Justitie.
Un spatiu mic, dar destul de aerisit, mai degraba in genul unei cafenele decat al unui fast-food – asa ne-a si pacalit, recunosc –, fara mirosuri specifice si fara senzatia de slinos din alte locuri. si totusi este un fast- food: chiar daca are reproduceri retro de fotografii, scaune rosii inalte, boluri de inox pe fiecare masa pentru strangerea gunoaielor. Cateva locuri la bar, cateva mese si alte cateva la masa lunga, cu vedere la strada. Nu se fumeaza.

 

Curat si rapid. Intri, meniul e afisat eletronic langa bar, unde faci si comanda. Te cocoti pe scaun si astepti sa fii chemat. Intre timp, masinuta de la bar se ocupa de prepararea foii de tortilla, iar baiatul iti aduce bautura (mica) inclusa in meniu. Daca ai ales meniu. Daca nu, poti sa incerci o "granita fructul pasiunii" (5 lei). Gheata multa, gustul inconfundabil al amestecturilor de E-uri si al aromelor identic naturale. Apoi baiatul trece la prepararea tipului de tortilla pe care l-ai ales. Exista o baza: cateva salate, de avocado, de varza, de porumb, de ardei iuti si cateva carnuri: de pui, de porc, de vita. Daca iti iei meniu, primesti si o mana de cartofi prajiti, identici cu cei de la alte fast-food-uri, poate doar usor mai picanti. Daca ai fite vegane, sa stii la ce te astepti: tortilla cu salatele enumerate mai sus, fara carne. Fiecare tip poate fi imbogatit cu sosuri la tub, de la maioneza si maioneza cu usturoi la sos cu gust de tzatziki, lasate la liber.

 

Personal, prefer aceasta tortilla damboviteana saormei de aceeasi origine, chiar daca, in mare, e vorba despre acelasi lucru. A manca tortilla insa mi s-a parut o activitate mult mai curata si mai simpla decat aceeasi activitate avand in centru saorma.
Iar acum ajungem la punctul nevralgic: preturile. Uriase pentru, cum spuneam, un fast-food, chiar daca mai spalat. Tortilla vegetarian: 11,50, iar un meniu cu tortilla de pui, cartofi prajiti si un suc mic: 17.50, dar poate ajunge, in functie de tipul de carne ales, la 20,5 lei. La Tortilla practica si livrari, are un program ciudat – non-stop vineri si sambata, intre 9.00 si 02.00 duminica-joi – si promite ingrediente mexicane si proaspete.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă