13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialLa finalul turului campionatului, CVM Tomis e lider

La finalul turului campionatului, CVM Tomis e lider

Echipa de pe litoral a reuşit să câştige ultimul joc oficial din 2012 şi încheie turul de campionat pe prima poziţie a ierarhiei.

 

Vicecampioana României la volei masculin, CVM Tomis, are ca obiectiv câştigarea titlului naţional după o perioadă de trei ani în care Remat Zalău a fost mai puternică. Echipa de pe litoral a reuşit să încheie cu bine prima parte a întrecerii interne. Constănţenii au jucat ultimul meci oficial din 2012 sâmbătă, când au întâlnit pe propriul teren pe revelaţia acestei ediţii, SCMU Craiova.

Deşi partida trebuia să fie o simplă formalitate pentru constănţeni, jocul a fost unul extrem de disputat. Gazdele ar fi putut încheia socotelile rapid. Au condus cu 2-0 la seturi şi mai aveau nevoie de un parţial pentru a pleca în vacanţă. Oltenii s-au opus însă şi în seturile trei şi patru (27-25 şi 25-18) au arătat că nu sunt întâmplător pe locul trei al ierarhiei Diviziei A1. S-a mers astfel în decisiv, unde Tomis şi-a confirmat statutul de favorită câştigând cu 15-10. Cu victoria în faţa oltenilor, CVM Tomis ajunge la un total de opt succese. Bilanţul echipei de pe litoral mai cuprinde două înfrângeri. Ie­rarhia la jumătatea sezonului regulat o găseşte pe Tomis în poziţia de lider al întrecerii. Echipa de pe litoral este urmată chiar de învinsa tomitanilor din meciul de sâmbătă. Oltenii au câştigat un punct la Constanţa şi ajutaţi şi de rezultatele indirecte au urcat pe locul secund.

Constănţenii încheie prima jumătate de sezon pe primul loc în clasamentul Diviziei A1 şi cu patru puncte obţinute la prima participare în grupele Ligii Campionilor. Singurul regret este acela că parcursul în cupele europene s-a încheiat o dată cu eliminarea din competiţia supremă. Există totuşi şi un avantaj, şi anume acela că CVM Tomis nu va mai fi afectată de oboseala acumulată din cauza programului încărcat şi tomitanii se vor putea concentra exclusiv pe campionat, acesta fiind şi obiectivul prioritar al constănţenilor.

CSV Tomis, un 3-0 în timp record

Fetele de la CSV 2004 Tomis vor continua în Cupa CEV şi au ca obiectiv şi obţinerea unui nou titlu de campioană. Constănţencele sunt pe locul trei în ierarhia competiţiei interne. Echipa de pe litoral a învins, în ultimul meci din acest an, scor 3-0, pe Medicina Tg. Mureş. Constănţencele au câştigat partida de sâmbătă, de pe teren propriu, în timp record. Fetele pregătite de Darko Zakoc au câştigat primul set la 11, iar al treilea la 8, parţialul secund fiind mai disputat (25-22).

23 puncte a acumulat CVM Tomis în prima parte a campionatului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă